Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Splašený kůň zavinil dvě nehody

KRÁLOVÉHRADECKO - Způsobil škodu za desítky tisíc korun. 

 

V Chlumci nad Cidlinou na Silvestra způsobil kůň během deseti minut dvě dopravní nehody. Uprchl z nedalekého statku, když mu majitelka chtěla dát postroj, na který nebyl ještě zvyklý. Žena se ho pokusila okamžitě chytit, ale kůň byl rychlejší a utekl směrem k zámku.
K prvnímu střetu s vozidlem došlo v 14.20 v ulici Žiželická, kde vběhl do jízdy řidičce osobního auta Citroen C1 a způsobil škodu na vozidle 15 tisíc korun. Kůň jako účastník nehody nevyčkal na příjezd policistů a utekl. Asi o 1,5 km dál na ulici Pražská a asi o 10 minut později vběhl do jízdní dráhy druhému osobnímu vozidlu Peugeot 106, na kterém způsobil 30 tisícovou škodu a opět utekl. Splašený kůň vběhl do nedalekého dvora, kde se ho konečně podařilo místnímu výpravčímu odchytit a předat majitelce.
K žádnému zranění osob nedošlo, ale kůň musel podstoupit veterinární vyšetření, jehož výsledky zatím nejsou známy. Řidiče i řidičku policisté podrobili dechové zkoušce, která byla u obou negativní. Majitelce koně uložiliza každou způsobenou nehodu blokovou pokutu 300 korun za to, že nezabránila jeho útěku a pobíhání po silnici.

por. Iva Kormošová
4.1.2016, 13.00

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem