Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dvě sražené chodkyně na Zlínsku během dvou hodin

ZLÍNSKO: Nehody naštěstí neskončily tragicky, hledáme svědky.  

Dnes krátce po šesté hodině ráno srazil dvaašedesátiletý řidič Škody 105 na přechodu pro chodce v Otrokovicích jednapadesátiletou ženu. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u obou účastníku dopravní nehody negativní. Žena utrpěla při srážce zranění, se kterým ji záchranáři odvezli do nemocnice. Podle jejích slov ji řidič srazil v okamžiku, kdy přecházela vozovku na zelený světelný signál na semaforu. Hledáme proto všechny, kteří krátce po šesté hodině ráno procházeli nebo projížděli čtyřramennou křižovatkou mezi ulicemi Havlíčkova, Hlavní a Osvobození v Otrokovicích a byli svědky sražení chodkyně, aby se ozvali na linku 158 a pomohli tak dopravním policistům objasnit průběh dopravní nehody.

Druhá podobná dopravní nehoda se stala krátce po osmé hodině ráno ve Spytihněvi. Šestapadesátiletá žena přecházela vozovku na přechodu pro chodce u obecního úřadu. Osmapadesátiletý řidič vozidla značky Škoda Felicia nedal ženě přednost a srazil ji. Žena utrpěla lehké zranění, se kterým ji záchranáři odvezli na ošetření. Dechová zkouška byla u obou účastníků nehody negativní.

Obě dopravní nehody vyšetřují dopravní policisté prozatím jako přestupek, za který hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta. Nemůžeme však vyloučit změnu právní kvalifikace v případě zhoršení zdravotního stavu některé ze zraněných žen.

Apelujeme na chodce, aby používali reflexní prvky, díky kterým budou pro ostatní účastníky silničního provozu viditelnější. Také je nutné bezpodmínečně respektovat světelné signály na přechodech pro chodce a dodržovat podmínky bezpečného přecházení vozovky (třikrát se rozhlédnout předtím, než vkročím do vozovky a navázat oční kontakt s řidičem přijíždějícího vozidla).

 

 

5. února 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem