Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě setkání s dětmi

PRAHA VENKOV-JIH – Policista z oddělení tisku a prevence v úterý a ve středu navštívil děti z mateřské a základní školy. 

K prvnímu setkání došlo v dopoledních hodinách v úterý letošního 7. února na Základní škole Vrané nad Vltavou. Zde se besedovalo se žáky 9. ročníku na téma kriminalita mládeže, trestní odpovědnost a věková hranice trestní odpovědnosti.
V úvodní části besedy byly deváťákům představeny tematické okruhy prostřednictvím prezentace v elektronické podobě. Následně žáci shlédli film „Zpackané životy“. V závěru setkání policista zodpověděl dotazy, které se dotýkaly tématu a preventivního filmu.
Druhé dopolední setkání se uskutečnilo v Kamenném Přívoze ve středu 9. února letošního roku v mateřské škole.
V úvodu, po krátkém a vzájemném představení, policista dětem přečetl krátký úryvek z knihy „Policejní pohádky“ s následným poslechem zvukové nahrávky úvodní pohádky „O statečném policistovi Honzíkovi“. Poté se děti seznámily se základními pravidly bezpečného chování v silničním provozu, zejména jak se mají chovat na přechodu pro chodce, a dále si ověřily i znalost dopravních značek. Při tomto tematickém povídání pak měli předškoláci možnost shlédnout preventivní film „Bezpečná cesta“. Za svou snahu při odpovědích a pozornost děti dostaly malý dárek v podobě omalovánek a na památku jim zůstal i jeden výtisk knihy „Policejní pohádky“ se dvěma poslechovými CD stejného titulu.
Obě setkání s policistou proběhla v poklidné atmosféře a byla domluvena další spolupráce v rámci preventivních činností pro následující období.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
PČR Praha venkov-JIH
10. února 2017 

Odkazy do noveho okna

Policejní pohádky

Policejní pohádky 

Detailní náhled

Bezpečná cesta - film

Bezpečná cesta - film 

Detailní náhled

Zpackané životy - film

Zpackané životy - film 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem