Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvě řidičky nedaly přednost cyklistům

SEMILSKO – Včera dvě řidičky nedaly přednost v jízdě cyklistům v Semilech a Turnově. 

Včera odpoledne se staly na Semilsku dvě dopravní nehody, při kterých řidičky s vozidly nedaly přednost v jízdě cyklistům. První z nich se stala krátce před druhou hodinou v Semilech v ulici Husova. 36letá řidička s vozidlem Renault Espace jela po této ulici ve směru od centra města, kde při odbočování z hlavní silnice vlevo do ulice Bítouchovská přehlédla cyklistu jedoucího po hlavní silnici na jízdním kole značky Eska a došla tak ke střetu přední části jízdního kola s pravým bokem vozu Renault.

Druhá dopravní nehoda se stala pak krátce před půl šestou hodinou v Turnově v prostoru křižovatky ulic Družstevní a Bezručova. Řidička s vozidlem Opel jela z vedlejší ulice Družstevní a odbočovala vlevo na hlavní ulici Bezručova, kde nerespektovala dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě!“ a nedala přednost v jízdě skupině cyklistů přijíždějícím zleva po hlavní silnici. Následně tak došlo ke střetu vozidla s jedním z této skupiny cyklistů, který po střetu s vozidlem upadl na vozovku.

U obou cyklistů i obou řidiček policisté vyloučili alkohol provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Oba cyklisté předběžně utrpěli naštěstí jen lehká zranění, jejichž doba léčení je i nadále předmětem probíhajícího šetření. Veškeré okolnosti obou včerejších událostí i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Semilech.


6. 5. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem