Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě promile a couvání - špatná kombinace

RYCHNOVSKO - Řidiči z místa havárie ujeli 

Hned dvě havárie, při kterých řidiči neprokázali při couvání svůj um, zadokumentovali policisté v sobotu 3. listopadu. Není divu, oba muži za volant usedli s více než dvěma promile alkoholu v dechu. 

Třiadvacetiletý mladík se pokoušel couvat v sobotu nad ránem v 03:02 v Dobrušce. S vozem zn. Seat Toledo prováděl couvací manévr po místní komunikaci tak, že narazil do sloupu veřejného osvětlení. Po nárazu z místa ujel, ovšem ne daleko. Piráta silnic dostihla hlídka strážníků Městské policie Dobruška. Policisté posléze u místního mladíka dechovou zkouškou naměřili 2,22 promile alkoholu v dechu. Řidič rovněž policejní hlidce nepředložil řidičský průkaz. Škoda této havárie byla odhadnuta na 5.000 korun; mladík je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Druhá havárie s podobným scénářem se odehrála s příchodem večera v 17:35. Jednačtyřicetiletý muž z Lípy nad Orlicí usedl za volant vozu zn. Renault Scenic rovněž po požití alkoholických nápojů. Při couvání v místní komunikaci narazil do oplocení  rodinného domu. Poté, co porazil bránu, z místa vycouval, pokračoval v jízdě dál směrem k vlakové zastávce, kde auto zaparkoval mimo komunikaci v křoví. Pak se vrátil domů, nasedl na kolo a odjel do baru v Týništi nad Orlicí. Tam se ale dlouho neohřál, večer mu "překazila" hlídka policistů z Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí, která si pro řidiče dojela. Muže policisté dopravili zpět na místo dopravní nehody. Dechová zkouška u něj prokázala 2,18 promile alkoholu v dechu. Policisté podezřelému na místě zadrželi řidičský průkaz. Škoda této havárie byla vyčíslena na 20.000 korun, i tento muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alena Kacálková
5. listopadu 2012 v 11:00

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

3.11. Lípa nad Orlicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

3.11. Dobruška 

Detailní náhled

Rychnovsko

3.11. Dobruška 

Detailní náhled

Rychnovsko

3.11. Lípa nad Orlicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem