Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě policistky začaly pronásledovat podezřelé vozidlo

NÁCHODSKO – Do pronásledování se zapojily i další hlídky a muž byl zadržen. 

Osmadvacetiletý muž měl odcizit 9.2.2024 na Rychnovsku neuzamčené vozidlo Renault Thalia, zaparkované na nezabezpečené zahradě. Následně měl s vozidlem odjet do Náchoda, ke svému kamarádovi, a poté při cestě pro cigarety se jej rozhodla v rámci běžného výkonu služby zkontrolovat policejní hlídka, které připadalo vozidlo svou jízdou podezřelé. Na jejich výzvu však zareagoval ujížděním. Dopravní policistky ho proto začaly pronásledovat. Do jeho pronásledování se postupně zapojila i hlídka obvodních policistů a hlídka pohotovostního a eskortního oddělení. Muže se nakonec podařilo zadržet za pomocí donucovacích prostředků za obcí Velký Třebešov.

Lustrací bylo zjištěno, že muž má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do ledna roku 2025. Na místě s ním byla provedena dechová zkouška, který ukázala opakovaně hodnotu 0,6 promile alkoholu v dechu. Rovněž mu vyšel pozitivní test na přítomnost látky amfetamin/metamfetamin.

Muži tak nyní hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci, až dvouletý trest.

por. Mgr. Lucie Konečná
21.2.2024, 10:30hod

vytisknout  e-mailem