Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě pohřešované cizinky

PRAHA VENKOV-JIH – Kriminalisté z územního odboru pátrají po dvou pohřešovaných ženách z Filipín 

Na základě učiněného oznámení pověřenou pracovnicí agentury, zabývající se činností zprostředkování zaměstnání cizincům na území České republiky, pátrají kriminalisté od konce srpna letošního roku po dvou pohřešovaných ženách ve věku 37 a 43 let z Filipín. Obě ženy na našem území legálně pobývají na základě potřebných a příslušných povolení k pracovní činnosti. Pohřešované cizinky po nějakou dobu pracovaly na dohodnutých pracovištích v Jesenici a Průhonicích, postupně však na ně bez udání důvodu přestaly docházet.
Policisté předpokládají, že by se cizinky mohly pravděpodobně pohybovat v prostředí své komunity nebo případně nelegálně vykonávat na jiném místě pracovní činnost. Ženy mají mít u sebe své filipínské cestovní pasy a k nim doklady vystavené pro konkrétní pracovní činnost.
Z uvedených důvodů se kriminalisté touto formou obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc, neboť se jim přes veškerá provedená opatření a šetření do současné doby nepodařilo zjistit jejich místo současného pobytu či zaměstnání. Jakékoliv informace k pohřešovaným Filipínkám mohou občané sdělit policistům prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky.

nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
30. října 2015
 

vytisknout  e-mailem