Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE -Dvě nehody zkomplikovaly dopravu

HRADECKO-V ranních hodinách se v okolí Hradce Králové staly dvě dopravní nehody, které se obešly bez zranění 

AKTUALIZACE 13:50
Podle sdělení přepravce, který na místě nehody nákladního vozidla DAF u Opatovic nad Labem odklízí následky, bude sjezd na Hradec Králové uzavřen ještě zhruba do 14:30 hodin.

 
Dvě nehody, obě naštěstí bez zranění, zkomplikovaly krátce po 7. hodině ráno dopravu v okolí Hradce Králové. 
V 7:18 jsme přijali hlášení o dopravní nehodě na kruhovém objezdu u Opatovic nad Labem. Jednašedesátiletý řidič nákladního vozidla DAF s návěsem nepřizpůsobil rychlost povaze nákladu a při sjezdu z kruhového objezdu ve směru na Hradec Králové vysypal náklad, který vezl. Vlivem poškození bočnic návěsu se na celou šířku vozovky vysypala asi polovina naložených lahvových piv. Z důvodu úklidových prací bude sjezd zhruba do 12 hodiny úplně uzavřen. Objízdná trasa vede přes Opatovice n.L.
Předběžná škoda byla na nákladu, návěsu a za úklid vyčíslena celkem na téměř 400.000 Kč. Alkohol byl dechovou zkouškou u řidiče vyloučen. Policisté dálničního oddělení vyšetřování dopravní nehody uzavřeli na místě, řidič vinu uznal a přijal uložení blokové pokuty ve výši 1.000 Kč.
 
V 7:26 nám byla oznámena další nehoda. Tentokrát na silnici I/33 ve směru z Hradce Králové na Jaroměř. Třiadvacetiletý řidič nákladního vozidla IVECO nedodržel v úseku za Předměřicemi v koloně vozidel bezpečnou vzdálenost za brzdícím vozidlem Škoda Yeti. V okamžiku, kdy viděl, že střetu nezabrání, strhl řízení doleva. Nicméně pravým nárazníkem zachytil a poškodil před ním jedoucí vozidlo . Při manévru se v protisměru dostal částečně do příkopu v okamžiku, kdy tudy projížděl řidič dalšího nákladního auta s návěsem. Toto vozidlo bylo poškozeno o pravý bok havarovaného IVECA. Alkohol  u všech účastníků nehody vyloučila dechová zkouška a viníkovi (23letý řidič IVECA) byla na místě uložena bloková pokuta ve výši 2 000 Kč. Provoz zde policisté řídili kyvadlově až  zhruba do 10 hodin.
mjr. Mgr. Ivana Ježková
10. 10. 2012, v 11:30
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem