Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dvě nehody zastavily okruh

Během necelé hodiny došlo na R1 hned ke dvěma vážným dopravním nehodám. Ty prakticky zastavily provoz na okruhu směrem k D5. 

K první dopravní nehodě došlo přibližně v půl desáté na Radotínském mostě. Tam se srazilo nákladní vozidlo s osobním. Při dopravní nehodě zůstala v osobním voze jedna osoba zaklíněna a vyprošťovat jí museli hasiči.

Vlivem této dopravní nehody došlo k uzavření Cholupického tunelu a to do té doby, než byla dopravními policisty nastavena objízdná trasa. Pak byl tento tunel zprůjezdněn formou takzvaného blokového odbavování. Nicméně i tak se vytvořila několik set metrů dlouhá kolona.

Ke druhé dopravní nehodě ve stejném směru, tedy k D5 došlo nedlouho před čtvrt na jedenáct na prvním kilometru okruhu. Zde se tentokrát střetla jedno osobní a dvě nákladní motorová vozidla. I zde museli hasiči použít techniku k vyproštění osob. V péči záchranářů skončily dvě osoby, z nichž jednu transportoval do nemocnice vrtulník.

V půl jedné odpoledne se na Radotínském mostě podařilo komunikaci zprůjezdnit plně, na prvním kilometru se ve stejnou dobu rozjel levý jízdní pruh.

por. Mgr. Tomáš Hulan 6. 9. 2016

vytisknout  e-mailem