Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě nehody za sebou zavinil opilý řidič

PRAHA VENKOV–JIH – Od první nehody ujel a při druhé převrátil auto na střechu. 

AKTUALIZACE: 12. srpna 2014
ČAS:                  14:25 hodin
 
 
Během dopoledních hodin získali dopravní policisté výsledek rozboru odebraného vzorku biologického materiálu podnapilého řidiče. Provedeným rozborem krve byla zjištěna hladina alkoholu v krvi 2,55 promile, která je vyšší, než naměřená hodnota u předchozí provedené dechové zkoušky.
Na základě zadokumentování dopravní nehody, výsledků policejního šetření, výpovědi ostatních účastníků dopravní nehody, jakož i samotných výsledků odborného měření a laboratorního rozboru, bylo dnešního dne krátce po poledni zadrženému muži sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
V současné době probíhá výslech podezřelého cizince. Trestní řízení proti podezřelému je vedeno ve formě zkráceného přípravného řízení. V případě jeho odsouzení mu za jeho protiprávní jednání hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
12. srpna 2014
 
 
 
AKTUALIZACE: 11. srpna 2014
ČAS:                  12:50 hodin
 
Policisté ze skupiny dopravních nehod z územního odboru Praha venkov-JIH se oběma dopravními nehodami intenzivně zabývají a v současné době prověřují všechny jejich okolnosti. Provedenou důslednou činností dopravních policistů se nakonec podařilo zajistit u zadrženého cizince lékařské vyšetření na odběr biologického materiálu ke zjištění přítomnosti alkoholu v krvi. Odborným měřením na přítomnost alkoholu byla v dechu cizince naměřena hodnota přesahující 1,8 promile. Současně se ověřuje úřední cestou i totožnost zadrženého muže.
 
Podnapilý řidič je tak podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
  
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
11. srpna 2014
 
 
 
VYDÁNO: 11. srpna 2014
ČAS:         9:30 hodin
 
První dopravní nehodu způsobil řidič osobního vozidla Mercedes v obci Zvole. Při své nebezpečné jízdě sjel z vozovky, následně na ni najel a poté se střetl s projíždějícím osobním vozidlem. Pokračoval ve své jízdě směrem na Černíky a v obci Oleško - Březnice  se znovu se svým vozidlem dostal mimo komunikaci.
 
Vozidlo se převrátilo na střechu a řidič utrpěl zranění. Po příjezdu policistů na místo nehody byl řidič agresivní a jevil známky požití alkoholu. Byl převezen k ošetření do pražské nemocnice. Zde se podrobil odběru krve na prokázání či vyloučení alkoholu nebo jiné omamné látky v jeho těle.
 
Dopravní policisté vyšetřují příčiny dopravní nehody. S určitostí můžeme říci, že svou roli sehrál určitě alkohol u řidiče.
 
 
mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
P ČR KŘ Středočeského kraje
11. srpna 2014

 

 

vytisknout  e-mailem