Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dvě nehody v průběhu dopoledne

KROMĚŘÍŽSKO: Naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn.  

Dnes kolem osmé hodiny ráno vyjížděli dopravní policisté k nehodě, ke které došlo na křižovatce ulic Sokolovská a Velehradská v Kroměříži. Devětašedesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia, který chtěl jet směrem na Vážany, nedal při vyjíždění z vedlejší komunikace přednost cyklistovi, který jel po hlavní silnici směrem k centru. Policisté provedli u obou řidičů dechovou zkoušku, s negativním výsledkem. Podle předběžných informací utrpěl dvaačtyřicetiletý cyklista lehké zranění, rychlou záchrannou službou byl převezen do kroměřížské nemocnice.
 
Opět apelujeme na cyklisty, aby využívali při jízdě na kole přilbu, i když osobám starším osmnácti let to zákon neukládá. Jednou z priorit Policie České republiky jsou právě cyklisté. Policisté kontrolují mimo jiné i to, zda cyklisté, jako řidiči nemotorových vozidel, nepopíjí před nebo během jízdy alkohol, ale také jestli jsou v silničním provozu řádně vidět. Vzorné cyklisty pak často při preventivních akcích odměňujeme drobnými dárky, nejčastěji reflexními doplňky.
 
Asi o dvě hodiny později vyjížděli dopravní policisté znovu. Tentokrát nezvládl jízdu šestadvacetiletý řidič posypového vozu. Nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu komunikace, v zatáčce mezi obcemi Nětčice a Rataje dostal smyk a s vozidlem se převrátil. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Škoda na vozidle byla však předběžně stanovena na 150 tisíc korun. U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku, s negativním výsledkem. V průběhu vyprošťování vozidla byla silnice uzavřena. Policisté odkláněli dopravu.
 
13. prosince 2012, nprap. Ing. Barbora Balášová

DN s cyklistouDN s cyklistou
jízdní kolojízdní kolo
posypový vůz 1posypový vůz 1
posypový vůz 2posypový vůz 2
posypový vůz 3posypový vůz 3

vytisknout  e-mailem