Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dvě nehody na přechodech pro chodce ve Vsetíně

VSETÍNSKO: Obě chodkyně skončily v nemocnici.  

Dva chodce srazila včera v dopoledních hodinách v centru Vsetína na přechodech pro chodce auta. Jedna nehoda si vyžádala těžké a druhá lehké zranění chodce. V podzimním období, kdy je viditelnost výrazně snížena častými mlhami a dešti, a doba od setmění do rozednění se značně prodlužuje, by měli být chodci i řidiči maximálně obezřetní.
 
První nehoda se stala patnáct minut po sedmé hodině ranní na přechodu pro chodce na ul. Nádražní u vsetínské polikliniky. Čtyřiaosmdesátiletý řidič ze Vsetína přijížděl k přechodu pro chodce v Peugeotu 307 ve směru od světelné křižovatky k nemocnici. Senior přehlédl chodkyni, která přecházela jemu z levé strany, a srazil ji. Žena spadla po střetu nejprve na kapotu vozu a poté na vozovku. Utrpěla těžké zranění, se kterým ji rychlá záchranná služba převezla do nemocnice.  Dechové zkoušky byly jak u čtyřiatřicetileté chodkyně, tak u řidiče negativní.
 
O pár hodin později, deset minut po desáté hodině dopoledne, došlo na ul. Mostecká u budovy bývalého Telecomu k obdobné nehodě. Devětasedmdesátiletý řidič ze Vsetína ve vozidle zn. Mercedes Benz jedoucí od kruhového objezdu směrem k poště přehlédl ženu, která přecházela vozovku tak jako v přechozím případě z levé strany z pohledu řidiče. Řidič narazil do ženy levým předním rohem vozidla. Třiapadesátiletou chodkyni z Valašského Meziříčí odvezla s lehkým zraněním do nemocnice rychlá záchranná služba. Alkohol jsme u obou účastníků vyloučili dechovými zkouškami.
 
U obou nehod jsou ze zavinění podezřelí řidiči osobních vozidel.
 
Apelujeme na chodce, aby využívali nošení reflexních materiálů a na řidiče, aby v tomto období zvýšili svou pozornost.  
 
23. října 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 
Odkazy do noveho okna

Chodci Vsetín

Chodci Vsetín 

Detailní náhled

Chodci Vsetín

Chodci Vsetín 

Detailní náhled

Nehoda Vsetín u býval. Telecomu

Nehoda Vsetín u býval. Telecomu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem