Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dvě loupežná přepadení v centru Prahy

Dvě přepadení evidují policisté v metropoli během pátku a soboty. K útoku dosud neznámých pachatelů došlo v brzkých ranních hodinách a obě napadené byly ženy. 

První případ nahlásila na policii osmnáctiletá dívka. Policistům uvedla, že krátce po šesté hodině ranní šla ulicí Opletalova k budově Hlavního nádraží. Měla naspěch, tak si cestu zkrátila přes trávník tamějšího parku, kde na ni v místech mezi křovisky zaútočil muž. Ten na ni zakřičel, ať mu dá kabelku a peníze. Žena lupiči odmítala věci dát, to se ale pachateli nezamlouvalo a začal se s ní o věci přetahovat. Při tom žena ucítila nejprve prudkou bolest v obličeji, pak na stehně a předloktí. To už svou kabelku bránit nezvládla a útočník i s lupem utekl. Mladá žena poté zjistila, že ji muž způsobil bodná a řezná zranění v obličeji, na stehně a předloktí.
 
V druhém případě šla žena v sobotu přibližně hodinu po půlnoci uličkami vedoucími k Národní třídě. Během toho k ní zezadu přijelo černé vozidlo, ze kterého vyběhl mladík a snažil se ženě kabelku z ramene strhnout. Napadená svou tašku pevně držela, takže se muži nepovedlo využít momentu překvapení. Lupič proto přistoupil k daleko surovějšímu způsobu a ženu, která svou kabelku usilovně bránila, udeřil pěstí do obličeje. To už svou kabelku pustila a přišla tak o téměř dvacet tisíc korun.
 
Policisté v souvislosti s těmito událostmi pátrají po dvou mužích. V prvním případě poškozená uvedla, že se jednalo o muže ve věku kolem 30-40 let, vysokého asi 180 centimetrů, štíhlé postavy, tmavší pleti. Na hlavě měl černou čepici. Útočník měl výrazně propadlé lící kosti a tmavé oči blízko u sebe.
V druhém případě se loupeže dopustil asi pětadvacetiletý muž vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy, oblečený do šedé mikiny s kapuci a světlých džínových kalhot.
 
Policie touto cestou upozorňuje ženy a dívky, aby se v nočních hodinách nepohybovaly samy v místech, která jsou opuštěná nebo jakkoli jinak riziková a zároveň žádáme případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění těchto incidentů, aby kontaktovali tísňovou linku 158.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 17. 12. 2013

vytisknout  e-mailem