Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě loupežná přepadení, jejichž oběťmi byly ženy, jsou objasněna. Policisté zadrželi pachatele dvě hodiny po loupeži

KOLÍNSKO – Kriminalisté nevylučují, že by mohlo být poškozených více, proto je vyzývají, aby se přihlásily na policii. 

Kolínským „násilníkům“, tedy kriminalistům specializovaných na objasňování násilné trestné činnosti, se podařilo ve spolupráci s ostatními policisty do dvou hodin po útoku zadržet pachatele loupežného přepadení. Tento muž se dopustil dvou loupeží, a to v obou případech na ženách. Kriminalisté nevylučují, že se mohl dopustit takového jednání na dalších ženách.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil 26. října trestní stíhání 39letého muže, kterého obvinil ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu loupeže a pokračujícího přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 

Těchto trestných činů se dopustil tím, že 21. října, okolo půl desáté dopoledne, v lesním porostu u atletického stadionu v Brankovické ulici v Kolíně, přiběhl k 27leté ženě, které se zprvu pokoušel sundat batoh ze zad, načež poté poškozenou strhl na zem a batoh s veškerými věcmi odcizil a odběhl směrem k lávce přes řeku Labe. Za čtyři dny poté, tj. 25. října, v 8 hodin ráno, v Plynárenské ulici v Kolíně, přistoupil k zaparkovanému nastartovanému vozidlu Škoda se 48letou řidičkou, otevřel u ní dveře, přičemž v ruce měl deseticentimetrový zavírací nůž, tělem se na poškozenou navalil a z místa spolujezdce jí odcizil kabelku s osobními věcmi. Při tomto jednání způsobil ženě řezná poranění a podlitiny na rukou. Poté se muž dal na útěk ulicí Plynárenská a policie začala po něm pátrat.

Do pátrací akce byli nasazeni kriminalisté, policisté z hlídkové služby a obvodního oddělení, psovod se služebním psem a vrtulník. Za dvě hodiny po druhé loupeži, tj. 25. října v deset hodin dopoledne, byl pachatel dopaden a zadržen.

Poté, co byl 39letý muž obviněn, byl kolínskými kriminalisty podán okresnímu státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí jmenovaného do vazby, který byl akceptován. Nyní si vyčkává na výši trestu ve vazební věznici. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětím svobody na pět až dvanáct let.

Výzva pro případné další poškozené - V souvislosti s těmito případy kriminalisté nevylučují, že může být poškozených žen více, a proto je žádáme, aby tyto skutečnosti oznámily a kontaktovaly přímo kriminalisty buď osobně v ulici K Dílnám 684 v Kolíně, nebo na tel. čísle 974 874 223. Přihlásit se můžete také na bezplatné lince 158.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
2. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem