Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvě krádeže ve stejné prodejně během krátké doby

LOUNSKO - Obviněným hrozí i přes nízkou škodu vysoké tresty; Mladík nerespektoval zákaz. 

Dvě krádeže v průběhu dvou hodin téhož dne ve stejné prodejně. Takto si bude uplynulé úterý pamatovat lounská policejní komisařka. Ta zahájila trestní stíhání dvou mužů z Lounska pro trestný čin krádeže.  
Nejprve se do supermarketu pro nákup zdarma vydal krátce před polednem 29letý muž. Ten si měl v prodejně pod bundu schovat potraviny v hodnotě přes dvě stě korun a poté projít pokladní zónou bez zaplacení. Pak byl však zadržen pracovníkem ostrahy a odcizené zboží musel vrátit. 
O necelé dvě hodiny později se podobná situace odehrála ve stejné prodejně znovu, pouze s jiným hlavním hrdinou. Předmětem krádeže bylo tentokrát drogistické zboží v hodnotě necelých 500 korun. To si měl pod bundu vložit 23letý muž, kterého také zadržela po průchodu prostorem pokladen ostraha prodejny. Z ukořistěného úlovku se tak neradoval dlouho. 
Přivolaní policisté oba dotyčné zadrželi. Bylo totiž zjištěno, že muži byli v minulosti již odsouzeni pro trestný čin krádeže a z tohoto důvodu mají za sebou i pobyt ve vězení. Ten jim v případě uznání viny u soudu hrozí i nyní.
V době, kdy je na území  České republiky v souvislosti s šířením onemocnění Covid-19 vyhlášen nouzový stav, jsou podle zákona trestní sazby za spáchání některých trestných činů včetně krádeže mnohem vyšší. Obvinění muži by se tak mohli obávat až osmiletého trestu odnětí svobody.


Mladík nerespektoval zákaz
Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí  mladíkovi z Lounska za jeho prohřešek z uplynulého týdne.  Tento 21letý řidič měl podle policistů usednout za volant osobního vozidla i přesto, že ho příslušný městský úřad před několika měsíci za jeho přestupek potrestal zákazem řízení všech motorových vozidel. Zákaz mu trvá až do prosince tohoto roku. Toto správní rozhodnutí však dotyčný zřejmě nerespektoval a kolem 11té hodiny dopoledne byl v malé obci na Lounsku policejní hlídkou Obvodního oddělení Louny přistižen při řízení osobního automobilu. Policisté tedy muži sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Věc nadále řeší ve zkráceném přípravném řízení.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
27. března 2020
 

vytisknout  e-mailem