Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě kolize nad Černou Horou

Jeden paraglidista pád nepřežil 

paraglidingV sobotu odpoledne 16. 7. 2011 došlo krátce před třináctou hodinou v prostoru startoviště na Černé Hoře v Janských Lázních ke srážce rogalisty a paraglaidisty. Ke kolizi mělo dojít ve výšce zhruba 60 metrů. Po uvedeném střetu oba sportovci dopadli na zem nedaleko lokality Zrcadlového potoka.
rogaloNa místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby, který jednoho ze sportovců ve věku dvaačtyřiceti let transportoval do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Druhého muže ve věku devětadvacet let transportovalo vozidlo rychlé záchranné služby do trutnovské nemocnice. Na místě zasahovali pracovníci Horské služby z Janských Lázní s místními hasiči. Policisté společně s inspektorem letecké amatérské asociace na místě provedli kompletní zadokumentování případu.
V neděli odpoledne 17. 7. 2011 bylo na linku 158 oznámeno, že na Černé Hoře v Janských Lázních došlo k pádu paraglaidisty do lesního porostu. Ihned po tomto oznámení, které rovněž obdrželo pracoviště Horské služby z Pece pod Sněžkou, na místo dorazil vrtulník letecké záchranné služby. Po nálezu pětačtyřicetiletého muže cizí státní příslušnosti přivolaný lékař bohužel konstatoval jeho úmrtí.
Z důvodu řádného zadokumentování případu na místě několik hodin pracovala výjezdová skupina Policie České republiky společně s pracovníky oddělení letových instruktorů.
Proč a jak k sobotní a nedělní nešťastné události došlo, je předmětem dalšího šetření.
nprap. Udo Ertner
18. 7. 2011, 8:47

(ilustrační foto)
 

vytisknout  e-mailem