Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě důležité personální změny

Vyjádření policejního prezidenta.  

V důležitých funkcích v Policii ČR došlo ke dvěma zásadním změnám. Ze služebního poměru odchází ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje plk. Koutný a z místa ředitele Útvaru odhalování korupce a organizovaného zločinu plk. Milan Komárek. O rozhodnutí zmíněných služebních funkcionářů se policejní prezident plk. Tomáš Tuhý dozvěděl v tomto týdnu.

Ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje plk. Ing Bedřich Koutný se rozhodl odejít k 31. červenci 2014 ze služebního poměru. Nejdéle sloužící ředitel odchází na vlastní žádost, kterou předal policejnímu prezidentovi. Policejní prezident ji přijal.

„Pana ředitele Koutného si osobně velmi vážím. Za více než dvě desítky let, po které působil u Policie ČR, odvedl pro bezpečnost ve zlínském regionu a obecně pro Policii ČR mnoho dobré práce. Za to mu upřímně děkuji,“ uvedl ve svém oficiálním prohlášení policejní prezident plk. Tomáš Tuhý.

Kdo bude novým krajským ředitelem, rozhodne policejní prezident v nejbližších dnech.

Druhou podstatnou personální změnou je odchod plk. Mgr. Milana Komárka z funkce ředitele Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality SKPV (dále jen ÚOKFK). Pan ředitel se rozhodl odejít z osobních důvodů, taktéž k 31. červenci 2014.

„Plukovník Komárek mě informoval, že svůj post opouští z osobních důvodů, které jsem vyslechl a plně je respektuji. Také jeho práce si velmi vážím. V době jeho působení se podařilo Útvar odhalování korupce a finanční kriminality stabilizovat. Splnil také nesmírně důležitou roli při přípravě a uzavírání dohody o potírání daňové kriminality, tzv. daňové ´Kobry´,“ uvedl policejní prezident s tím, že s plk. Milanem Komárkem počítá i nadále v řídících funkcích Policie ČR.

„Je to pro mě nová informace, konečné řešení v tuto chvíli připraveno není. Předpokládám, že ÚOKFK bude mít kompletní vedení na podzim,“ doplnil policejní prezident s tím, že útvar dočasně povede současný náměstek ředitele pro výkon plk. Mgr. Ing. Jaroslav Vild.

 
25. července 2014
plk. Ing. Jana Macalíková
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR
 

 

vytisknout  e-mailem