Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě dopravní nehody způsobené pod vlivem alkoholu

KUTNOHORSKO - Jeden řidič řídil auto, druhý elektroskútr. 

Policisté z Kutné Hory vyjížděli ve středu 24. listopadu 2021 k dopravní nehodě, kterou měl způsobit dvaapadesátiletý muž v Kutné Hoře.
Ten měl krátce před 20. hodinou nabourat zaparkované vozidlo a následně z místa odjet, aniž by dle zákona dopravní nehodu nahlásil a vyčkal do příjezdu policistů. Následně se o několik minut později k vozidlu vrátil, tam už však čekala hlídka strážníků městské policie a vyzvala muže k podrobení se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Tomu muž vyhověl a bylo mu naměřeno téměř 1,4 promile alkoholu v dechu.

Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a hned druhý den mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

K další nehodě došlo v sobotu 27. listopadu ve Zruči nad Sázavou v dopoledních hodinách. Tam se sedmapadesátiletý muž vydal od ulice Vlašimská na elektroskútru. Při jízdě se dostatečně nevěnoval řízení, a i vlivem opilosti přehlédl vjezdovou závoru do areálu firmy a narazil do ní, poté ještě přepadl a dopadl na zem. Policisté u muže provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala téměř 3 promile alkoholu v dechu. Škoda na poškozené závoře se vyšplhala na 60 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že k jízdě na elektroskútru není potřeba řidičské oprávnění, nemůže tak o něj muž přijít. O co ale přijít může, je 50 tisíc korun, což je výše pokuty, která mu nyní hrozí.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
1. prosince 2021

vytisknout  e-mailem