Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě dopravní nehody v jednom dni jen kousek od sebe

HRADECKO – Řidiči najeli na silniční ostrůvky 

Dne 16. ledna 2020 přijali hradečtí dopravní policisté oznámení o dvou dopravních nehodách, které se staly v rozmezí 12 hodin, jen kousek od sebe.
 

V časných ranních hodinách sedmapadesátiletý řidič osobního automobilu Škoda Fabia jel po silnici I. třídy Koutníkova.  Na nadjezdu nad železniční tratí havaroval, když zřejmě přehlédl přikázaný směr objíždění a v úseku snížení jízdních pruhů narazil na silniční ostrůvek, který následně poškodil.
 
Ke druhé dopravní nehodě policisté vyjížděli po sedmé hodině večerní, kdy osmačtyřicetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda Octavia havaaroval na čtyřramenné křižovatce ul. Chelčického, Blažíčkovo náměstí a Haškova havaroval. Řidič jel ve směru jízdy z Blažíčkova náměstí do ulice Chelčického zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal s vozidlem smyk. Svou jízdu zakončil rovněž nárazem na středový dělící ostrůvek. 

Na místě byla provedena dechová zkouška obou řidičů, která přítomnost alkoholu v dechu vyloučila. Na vozidlech vznikla hmotná škoda v celkové hodnotě zhruba 75 tisíc korun.

Četné úseky silnic se po zimním provozu opravují, vyměňuje se dopravní značení a probíhají mnohé další úpravy. Je třeba počítat s různými uzavírkami silnic a objížďkami uzavřených úseků, což může rovněž odvést část pozornosti, zejména u řidičů, kteří někam spěchají. Dalším faktorem, který odvádí pozornost řidiče, jsou nenadálé události na silnici např. dopravní nehody jiných účastníků, opravy vozidel apod. Stává se, že při projíždění okolo dopravní nehody se mnohý řidič více věnuje tomu, co se stalo, než aby se věnoval řízení vozidla, a způsobí další dopravní nehodu. Zdá se, že v letošním roce bude na našich silnicích probíhat více oprav a přestaveb než v minulých letech. Proto bude dobré obrnit se trpělivostí a při plánování cesty počítat i s nějakým zdržením.

V souvislosti s dopravními nehodami Policie ČR apeluje na všechny řidiče a další účastníky silničního provozu, aby se při jízdě plně soustředili a věnovali se řízení vozidla. Zvýšenou pozornost věnovali výstražným zařízením (výstražný trojúhelník, dopravní značky, blikající světla apod.) na silnici, které má vždy nějakou příčinu, proč je na silnici umístěno. Takovéto zařízení je vždy signálem, že se na silnici něco děje a z pohledu provozu nemusí být vše v pořádku. 

por. Mgr. Lucie Konečná
17.1.2020, 10:00 hod.

Odkazy do noveho okna

dopravní nehoda Koutníkova ulice

16.1.2020 

Detailní náhled

dopravní nehoda Koutníkova ulice

16.1.2020 

Detailní náhled

dopravní nehoda Koutníkova ulice

16.1.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem