Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvě dopravní nehody se zraněnými chodci

JABLONEC NAD NISOU – Včera odpoledne se ve městě staly dvě dopravní nehody, při kterých došlo ke střetu osobního vozidla s chodcem. 

Včera odpoledne se v Jablonci nad Nisou se staly dvě dopravní nehody, při kterých na přechodu pro chodce došlo ke střetu osobního vozidla s chodcem. K první nehodě došlo krátce před šestnáctou hodinou v ulici Palackého. Řidička s vozem VW UP! Jela po vedlejší ulici  Vrchlického sady, kde dávala v prostoru křižovatky s hlavní ulicí Palackého přednost jedoucím vozidlům, přičemž nevěnovala dostatečnou pozornost chodcům přicházejícím k přechodu pro chodce. V okamžiku, kdy se řidička rozjela a chtěla odbočit vpravo na hlavní silnici, vstoupil náhle na přechod pro chodce z její pravé strany nezletilý chlapec, kterého vozem srazila. Chlapec po tomto střetu upadl na vozovku a zadní kolo vozidla mu přejelo nohu. Tento nezletilý chodec byl následně převezen na vyšetření do jablonecké nemocnice, po kterém byl propuštěn do domácího ošetřování. Charakter jeho zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol byl u řidičky vyloučen provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek.

Druhá dopravní nehoda se pak stala o hodinu později na přechodu pro chodce v ulici Ladova u křižovatky s ulicí Nová Osada. Řidič s vozidlem VW Bora jel ve směru od Liberce do centra města, kde v mírném klesání za pravotočivou zatáčkou přehlédl na vyznačeném přechodu pro chodce z levé strany přecházející dva chodce – ženu a muže ve věku 73 let. Následně do těchto chodců narazil. Chodkyně, která po střetu s vozem dopadla na vozovku a utrpěla zranění, které zcela jistě přesáhne dobu léčení sedmi dní, byla převezena z místa nehody do liberecké nemocnice. Muž po střetu s vozem upadl na vozovku, ale naštěstí žádné zranění neutrpěl. U řidiče i chodce policisté alkohol vyloučili na místě provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. U zraněné chodkyně si pak za tímto účelem vyžádali odběr krve v nemocnici. Vzhledem k charakteru zranění ženy policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení z nedbalosti.

Veškeré okolnosti obou událostí i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.


1. 11. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence 
Jablonec nad Nisou

Odkazy do noveho okna

DN JN Ladova (1)

DN JN Ladova (1) 

Detailní náhled

DN JN Ladova (2)

DN JN Ladova (2) 

Detailní náhled

DN JN Ladova (3)

DN JN Ladova (3) 

Detailní náhled

DN JN Palackého (1)

DN JN Palackého (1) 

Detailní náhled

DN JN Palackého (2)

DN JN Palackého (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem