Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvě dopravní nehody na Turnovsku

SEMILSKO - Začátkem tohoto týdne havaroval řidič s osobním autem u obce Klokočí. Ke střetu dvou vozidel a chodce došlo nedaleko centra Turnova. V obou případech zavinili nehodu mladí, nezkušení řidiči. 

V pondělí odpoledne krátce pře půl čtvrtou jel 19letý řidič s vozidlem značky Škoda od obce Klokočí na Loktuši. Po projetí levotočivé zatáčky přibrzdil, avšak dostal na mokré vozovce s autem smyk a vyjel mimo silnici do svahu. Tam se s vozidlem převrátil na levý bok a poté dopadl zpět na silnici, kdy se zastavil o přívěsný vozík, který byl odstaven vedle silnice před domem. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a provedená dechová zkouška na alkohol byla negativní. Řidič policistům nepředložil řidičský průkaz, jelikož ho u sebe neměl. Způsobená škoda byla stanovena na částku 80 000 korun.

V úterý krátce před půl dvanáctou dopoledne došlo v Turnově v ulici Palackého ke střetu dvou vozidel. Přitom byla zraněna i žena, která přecházela po přechodu pro chodce. Od centra jel po hlavní silnici 59letý řidič osobním vozidlem a zastavil před vyznačeným přechodem pro chodce, po kterém právě přecházela seniorka. V tom okamžiku do něho zezadu narazilo další osobní auto, které řídil 19letý mladík. Přední vozidlo bylo nárazem odhozeno až na přechod, kde srazilo přecházející ženu. Ta utrpěla zranění. Vliv alkoholu byl u obou mužů za volantem vyloučen dechovou zkouškou. Způsobená škoda byla stanovena na částku 20 000 korun. Věc šetří Dopravní inspektorát v Semilech.


.DN 8.12..JPGDN 9.12..jpg

 

10. 12. 2014
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem