Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě dopravní nehody na Kladensku

KLADENSKO - Příčinou dvou dopravních nehod bylo nedání přednosti v jízdě. 

Dnešního rána 17. května 2016  krátce před devátou hodinou se stala dopravní nehoda dvou osobních vozidel v Kladně na křižovatce ulic Slánská a Pod Zámkem.

Čtyřiceti devítiletý řidič nerespektoval dopravní značení dej přednost v jízdě  a vjel se svým osobním vozem značky Fiat do křižovatky z ulice Pod Zámkem. Následně došlo ke střetnutí  s druhým osobním vozidlem VW Golf, jehož řidičkou byla devatenáctiletá žena.

Policisté oba řidiče vyzvali k provedení dechová zkoušky, která byla s negativním výsledkem a alkohol byl na místě vyloučen.

Při dopravní nehodě utrpěla žena zranění lehčího charakteru.

K druhé dopravní nehodě došlo kolem desáté hodiny na sjezdu z dálnice  D7 na křižovatce mezi obcemi Slaný – Knovíz – Jemníky.

Řidič jedoucí se svým vozidlem Škoda Felicie z obce Knovíz nedal přednost v jízdě projíždějícímu vozidlu Škoda Rapid od Slaného, které řídil muž cizí státní příslušnosti.

Při této dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob a i v tomto případě byl provedením dechové zkoušky alkohol vyloučen na místě dopravní nehody.

V průběhu těchto dvou dopravních nehod byl po dobu šetření nepatrně omezen provoz na pozemních komunikacích. Příčinou těchto dvou dopravních nehod bylo nedání přednosti v jízdě.

 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

17. května 2016

vytisknout  e-mailem