Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvakrát během čtyř dnů

LIBERECKO – Policisté opětovně kontrolovali řidiče se zákazem řízení motorových vozidel. 

V pátek 26. ledna, krátce po dvacáté hodině, zastavili policisté z obvodního oddělení v Hodkovicích nad Mohelkou 41letého řidiče.
Během kontroly policisté zjistili, že má muž vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Byl tedy zajištěn a převezen na policejní služebnu, kde mu policisté záhy sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Jen o čtyři dny později, tedy v úterý 30. ledna v půl osmé ráno, prováděli policisté z téhož obvodního oddělení další běžnou silniční kontrolu v jedné z obcí na Hodkovicku. Ve směru na Liberec si to „šněrovalo“ povědomé vozidlo. Strážci zákona se jej tedy rozhodli zastavit a zkontrolovat. Za volantem vozu opět seděl „nenapravitelný“ 41letý muž z Liberce. Naprostá mužova ignorace v nerespektování uloženého zákazu řízení motorových vozidel byla o to hrůznější, že ve vozidle spolu s ním byly i další dvě osoby.  
Následovalo tedy řidičovo zadržení a převoz na policejní služebnu, odkud byl posléze převezen do policejní cely.

I v tomto případě mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Dalšími lustracemi v policejních databázích vyšlo najevo, že od poloviny prosince minulého roku se jedná již o třetí mužův případ řízení s vysloveným zákazem.
 

31. ledna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem