Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dvacetkrát trestaný násilník je ve vazbě

ZLÍNSKO: Hrozí mu až deset let vězení.  

V době vánočních svátků si mladá, třiadvacetiletá žena ze Zlína užila namísto sváteční pohody bolest a pobyt v nemocnici s těžkým zraněním hlavy. Kopy a pěstmi ji den před Štědrým dnem napadl její sedmačtyřicetiletý přítel. Kriminalisté mu sdělili obvinění ze zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, za což mu v případě odsouzení hrozí dva až deset let za mřížemi.

Mladá dívka si pozvala k sobě domů několik známých a společně oslavovali. Mezi nimi byl i její přítel. Po nějaké době usnula, mezitím všichni odešli. Vzbudily ji až kopy do hlavy a břicha a údery pěstí. Surově ji ve spánku začal mlátit její přítel, důvodem byla zřejmě žárlivost. Žena se nemohla bránit. Jakmile odešel, zavolala svému kamarádovi a poprosila ho, zda by k ní přišel. Když se osmadvacetiletý muž dostavil, zavolal ke zraněné mladé ženě policisty a záchranáře. Ti ji odvezli s těžkým zraněním do nemocnice.

Kriminalisté začali s vyšetřováním. Po pár dnech se jim podařilo násilníka vypátrat a zadržet v bytě u jeho matky. Muž byl již dvacetkrát soudně trestaný pro majetkovou i násilnou trestnou činnost. Naposledy se z věznice vrátil 5. října loňského roku, pobyl si tak na svobodě necelé tři měsíce. Na návrh státního zástupce souhlasil soudce s umístěním agresora do vazební věznice zejména z důvodu, že by mohl opakovat trestnou činnost, pro kterou ho policisté vyšetřují a také proto, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání. Napadená žena později policistům řekla, že to není poprvé, kdy ji přítel napadl, není tak vyloučeno, že se trestní kvalifikace ještě zpřísní.

 

 

 

7. ledna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem