Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvacet čtyři hodin s jičínskou policií

Po náročném víkendu bylo pondělí 16.června podstatně klidnější  

 


V ranních hodinách policisté vyjeli do herny v Jičíně, kde jeden z hostů využil nepřítomnosti obsluhy a z kasy odcizil několik desítek tisíc korun.

 Dále šetřili dopravní nehodu v Ostroměři, kde třiadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost za předním jedoucím nákladním vozidlem Iveco s návěsem a do tohoto narazil. Ke zranění osob nedošlo, alkohol u řidičů byl na místě vyloučen dechovo

dopravní nehoda Ostroměř dopravní nehoda Ostroměř
u zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun.

 

 

Poté vyjeli muži zákona do Miletína, kde byla na silnici v úseku dlouhém půl kilometru rozlitá nafta. O její likvidaci se postarali hasiči.


V dopoledních hodinách pak prováděli šetření na benzínové čerpací stanici v Robousích, kde řidič osobního vozidla BMW natankoval do nádrže několik desítek litrů benzínu a poté z místa bez zaplacení ujel.

Na oběd do jedné z restaurací v Hořicích se vydala skupinka pěti osob. Všichni se dobře najedli a v okamžiku, kdy přišlo na placení se začali vymlouvat, že nemají peníze. Obsluhující personál si s nimi nevěděl rady, a proto požádal policii o pomoc. Nakonec se na místě za přítomnosti hlídky obě strany domluvily.

V odpoledních hodinách řešili muži zákona rodinné neshody v Jičíně, v ulici Kosmonautů. Po předchozí slovní rozepři zde napadl muž svoji manželku, které nejdříve vulgárně nadával a poté do ní strčil. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.

 

Večer pak ještě hlídka vypátrala ve Vysokém Veselí jednatřicetiletého muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Ten byl nakonec na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody eskortován do věznice v Hradci Králové.

Hodinu po půlnoci pomáhala hlídka cyklistovi, který zřejmě vlivem alkoholu spadl do příkopu u Staré Paky. Poté, co jej postavili na nohy pokračoval dále k domovu, ale už po svých.

Na ránem oznámil na linku 158 anonym, že v Jičíně ve Školní ulici je poškozená dopravní značka, do kterého zřejmě narazilo vozidlo. Řidič měl ale smůlu, protože na místě po něm zůstala ležet registrační značka vozidla.


 

vytisknout  e-mailem