Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvaadvacetiletý řidič těžce zranil tři spolujezdce

ČESKOLIPSKO - Podle svědků projížděl silnici jako závodník Formule 1. 

Z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti jsme obvinili 22letého mladíka z Kutnohorska, který má na svědomí vážnou havárii u Doks, při níž se těžce zranili jeho tři spolujezdci a dvěma z nich dokonce hrozí trvalé následky na zdraví. Obviněný dne 4. dubna kolem 18. hodiny řídil osobní vozidlo tovární značky Ford Fiest na Doksy ve směru od Mimoně  a spolu s ním v autě cestovali stejně starý mladík a tři slečny ve věku 19, 21 a 24 roků. Ten den společně podnikli výlet k Máchovu jezeru.

Očitý svědek havárie uvedl, že ho krátce před ní řidič fordu předjel velmi vysokou rychlostí, kterou odhaduje na 140 kilometrů v hodině. Ford se před předjížděné vozidlo ještě zvládl zařadit, ale vzápětí se dostal do přetáčivého smyku, otočil se kolem své osy a vyletěl ze silnice, kde naboural do stromu.

Tento svědek jako první poskytoval zraněným a šokovaným mladým lidem ve zcela zdemolovaném autě první pomoc a přivolal na místo zdravotnickou záchrannou službu. Všichni tři pasažéři ze zadních sedaček utrpěli těžké zranění, a když k vozidlu přišel, aby jim pomohl, viděl například, jak chlapec, který původně seděl na místě za řidičem, bezvládně visí z okna vozu. Dívka na prostřední zadní sedačce zase byla v autě zaklíněná a nedýchala. 

Nehodu naštěstí přežili všichni, ale nikdo z nich na ni asi niky nezapomene. Během vteřiny se jim otočil život na ruby. Po hospitalizaci na nemocničním lůžku všechny těžce zraněné čeká několikatýdenní až několikaměsíční rehabilitace a u dvou dívek není jisté, zda povede k úplnému uzdravení. Lékaři u nich ošetřovali poranění vnitřních orgánů , vážná zranění v oblasti hlavy a především nejrůznější zlomeniny.

Viníkovi havárie, který naprosto nedomyslel následky svého chování za volantem, nyní hrozí až čtyři roky odnětí svobody. On sám a jeho spoljezdkyně na předním sedadle se zranili lehce.

19. 5. 2021
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vozidlo Ford Fiesta po havárii

vozidlo Ford Fiesta po havárii 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem