Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva zapomnětliví cizinci přišli o své věci

CHOMUTOVSKO - Celková škoda vyčíslena na více než 60 tisíc; Bývalé manželce vykopl dveře a napadl ji. 

Za smolaře lze označit dva cizince, kteří v důsledku nepozornosti přišli o své věci.
První případ se stal v závěru loňského roku v Klášterci nad Ohří. Jednašedesátiletý občan SRN tam navštívil veřejné WC, kde pak zapomněl svůj batoh. V něm se nacházely dva značkové fotoaparáty s příslušenstvím. Cizí batoh pak zřejmě nenechal klidným 38letého muže z Kadaně. Podle zjištění kadaňských kriminalistů měl zmíněný muž batoh z místa odnést a s odcizenými věcmi v hodnotě 54 tisíc korun naložit podle svého. Jeden z fotoaparátů včetně příslušenství měl prodat za pouhé dva tisíce cizí osobě. Druhý fotoaparát s příslušenstvím se policistům podařilo zajistit a bude vrácen majiteli. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání obviněného pro trestný čin zatajení věci. Muži, který se k činu doznal, tak u soudu v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Druhým případem se zabývají policisté z chomutovského obvodního oddělení. Obětí své zapomnětlivosti se o víkendu tentokrát stal 31letý občan Ukrajiny, který bydlí a pracuje na Chomutovsku. Do bytu v panelovém domě na sídlišti Písečná šel provádět stavební práce. Při zouvání před bytem si měl na kliku dveří zavěsit pánskou tašku, vejít dovnitř a tašku i s doklady a peněženkou tam nechat. Když si po nějaké době na věci vzpomněl, už na klice nebyly. Policistům se podařilo zjistit, kdo měl tašku s věcmi z místa odnést. Podezřelým je 37letý Chomutovan, který měl být v uvedeném panelovém domě na návštěvě. Tašku měl z kliky vzít, když z domu po schodišti odcházel a míjel zmíněný byt. Svým počínáním měl majiteli věcí způsobit škodu převyšující 8 tisíc korun. Policisté muži, který se k jednání doznal, sdělili podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci a případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Bývalé manželce vykopl dveře a napadl ji

Jirkovští policisté řeší jednání muže, který měl napadnout svou bývalou manželku. Jednačtyřicetiletý Jirkovan měl začátkem března uprostřed noci řešit spory se svou bývalou ženou vykopnutím vstupních dveří bytu a následným fyzickým a slovním napadením. Při odchodu pak měl ještě odcizit klíče. V důsledku svého jednání nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Pokud bude jeho vina prokázána u soudu, může mu být poslán za mříže až na tři roky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
oddělení tisku a prevence
Chomutov 12. března 2020

vytisknout  e-mailem