Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dva zadržení

Policisté v průběhu středy zadrželi dvě osoby pro podezření ze spáchání několika trestných činů. 

Ve středu hodinu po poledni přijali policisté pohotovostní motorizované jednotky relaci od operačního důstojníka, podle které by se měl v oblasti Dejvic pohybovat osobní vůz značky BMW. Vozidlo za několik stovek tisíc odcizil neznámý pachatel v noci o den dříve v Praze 6. Na horkou stopu je přivedli kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu, kteří se krádeží zabývali.  Během okamžiku tak několik policejních vozů začalo prohledávat zmiňovanou oblast a pátrání bylo nakonec úspěšné. Jedna z hlídek péjáků si „bavoráku“ všimla na křižovatce ulic U Rostonky a Sokolovská v Praze 9, jak stojí na červenou. Signálu využila, aby tím eliminovala případný pokus o újezd a vozidlo zablokovala. Ve spolupráci s kriminalisty pak byl řidič za pomoci donucovacích prostředků zadržen. Následná kontrola odhalila, že řídil nejen pod vlivem drog, ale i se zákazem řízení. Na policejní služebnu následovala zadrženého i spolucestující k podání vysvětlení.

Případ je prošetřován pro podezření z trestných činů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Několika hodin od zadržení řešili policisté ze stejné jednotky další případ. Pátrali po řidiči, který měl podle oznámení mířit na řidiče sanitního vozu krátkou střelnou zbraní. Incident se odehrál na výjezdu z Barrandova směrem na Jižní spojku v okamžiku, kdy jela obě vozidla vedle sebe. Zdravotník navíc uvedl, že se jednáním cítil natolik ohrožen, až musel prudce zpomalit vozidlo, čímž vystrašil pacienty, které v tu chvíli v dodávce převážel. Podezřelého několik minut po oznámení zadržely hlídky na Jižní spojce. Ačkoli se dušoval, že zbraň nevlastní, bezpečnostní prohlídka ukázala opak. Policisté ve vozidle nalezli plynovou pistoli i s náboji.

Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování.

por. Mgr. Jan Rybanský 22. května 2020

vytisknout  e-mailem