Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dva vykázaní v jednom dni

ZLÍNSKO: Muži ohrožovali své rodiny. 

Policisté ze Zlína a Luhačovic v průběhu úterního odpoledne vykazovali z domácností dva muže. Oba ohrožovali své rodiny po delší dobu. Jejich útoky v posledních dnech nebezpečně vygradovaly.
Šestatřicetiletého muže z Luhačovic vykázali policisté vzhledem k tomu, že dlouhodobě, opakovaně a s rostoucí intenzitou ohrožoval svou manželku. Vulgárně jí nadával a vyhrožoval jí, že ji zabije. Dokonce před svědky ji uhodil tak, že jí začala téct krev z nosu. Vzhledem k tomu, že jeho chování neslo znaky domácího násilí, rozhodli se policisté, že využijí preventivního vykázání. Muž se ke své o pět let mladší manželce nesmí přiblížit prozatím na deset dnů.
Nezvladatelný začal být také čtyřicetiletý muž, jehož chování je však značně ovlivněno duševní nemocí. Fyzicky velmi zdatný muž se vrátil z výkonu trestu domů před několika týdny. V posledních dnech se jeho psychický stav značně zhoršil a následkem toho začal ostatní členy rodiny nesmyslně obviňovat a vyhrožoval jim, že je zabije. Agresivního muže nakonec museli zpacifikovat čtyři policisté z pohotovostního a eskortního oddělení zlínské policie. Nakonec ho odvezli na kroměřížskou psychiatrii.
Na obou případech i nadále pracujeme.
 

5. října 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem