Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dva výjezdy zásahovky během 10 minut

HRADECKO - V Hradci a Třebechovicích se střílelo. 

Během deseti minut jsme na lince 158 přijali oznámení o střelbě, která byla slyšet na dvou místech na Hradecku. K první mělo dojít krátce po 20. hodině na Novém Hradci Králové. Na místo okamžitě vyjela prvosledová hlídka s balistickými vestami společně se zásahovou jednotkou. Oznamovatel uvedl, že slyšel asi 20 výstřelů. O tři minuty později byli policisté na uvedeném místě, kde již k žádné střelbě nedocházelo. Přítomna byla skupina osob, která uvedla, že zde nacvičují představení na nadcházející akci historických šermířů. Všichni shodně uvedli, že střelba z plynové pistole byla pouze součástí vystoupení a v žádném případě neměla nikoho ohrozit. Policisté je podrobili dechové zkoušce, která byla u všech negativní. 

K druhé střelbě mělo docházet v Třebechovicích pod Orebem, kam opět vyjížděli policisté oblečeni do neprůstřelných vest a zásahová jednotka. Oznamovatel uvedl, že z jednoho domu se ozývá s přestávkami střelba asi již půl hodiny. V uvedeném domě se nacházely dvě bytové jednotky, z nichž jedni obyvatelé slyšely zvuky připomínající střelbu a druzí nic neslyšeli. Policisté dům opustili a vydali se pátrat po skutečném místě střelby. Vytěžením dalších osob v okolí je to opět zavedlo k prvotnímu místu, kde také našli mosazné nábojnice. Lidé, kteří prvně střelbu popřeli, již neotvírali. Krátce na to je zastihli na silnici mezi Třebechovicemi pod Orebem a Polánkami. Jelikož byli oba zjevně podnapilí, policisté je podrobili dechové zkoušce. Žena nadýchala 2,7 a muž 2 promile. Muž se ke střelbě přiznal a uvedl, že je majitelem plynové pistole a že střílel pro zábavu. Prý dostal strach, proto se nejdříve nepřiznal a po odchodu policistů společně s manželkou z bytu utekli. Uvedl, že pistoli někde po cestě odhodil. Jelikož nebyl schopen uvést přesné místo a byla již tma, policistům se pistoli podařilo najít až v dnešních ranních hodinách.

Policisté oba případy zaevidovali jako přestupek na úseku zbraní a střeliva a předali je ke správnímu orgánu k dořešení, který jim může udělit pokutu až 30 tisíc korun. 

por. Iva Kormošová
20.7.2018, 9.30
 

vytisknout  e-mailem