Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva v jedné ulici

DĚČÍN - Poničené automobily, nepřiznaný plat, podepsaný úvěr bez vědomí a vyhrožování - toť dnešní témata 

Škodu za více než čtrnáct tisíc korun způsobil dvěma majitelům automobilu dvaadvacetiletý mladík. Jednomu na voze odlomil elektricky ovládané vyhřívané zrcátko a druhému rozbil zadní sklo a blatník. Vše se odehrálo v jedné ulici v Děčíně. Netrvalo dlouho a výtečník se ocitl na obvodním oddělení policie, kde vše přiznal. Za poškozování cizí věci proti němu strážci zákona vedou zkrácené přípravné řízení. Teď mu hrozí až roční ztráta svobody.
 
 
Podvod na dávkách
 
Kriminalisté z Děčína obvinili čtyřiapadesátiletou ženu a jejího dvacetiletého syna, kteří se měli na účet státu neoprávněně obohatit z příspěvku na bydlení o pětadvacet tisíc korun. A to tím, že úřadu práce nedokládali mladíkův příjem, který by výši dávky ovlivnil. Za podvod může oběma hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Podepsala smlouvu bez vědomí manžela
 
 Úvěrovou smlouvu na sedmdesát tisíc korun uzavřela s finanční společností třiatřicetiletá žena. Stinnou stránkou věci bylo, že listinu podepsala bez souhlasu a vědomí manžela, čímž mu způsobila vážnou újmu. Kriminalisté z Děčína ji obvinili z úvěrového podvodu. Z toho kouká hrozba až tříletého pobytu za mřížemi.
 
 
Peníze chtěl vymoci pohrůžkou
 
Peníze za odvedenou a dosud nezaplacenou práci požadoval jednatřicetiletý muž z Děčína po pětapadesátiletém pánovi. Nepostupoval však úplně košér, když při tom vyhrožoval použitím násilí, což ještě umocnil tím, že na stůl položil nůž. Kdyby raději zvolil jinou strategii, nemusel mít na krku obvinění z vydírání se zbraní, které mu nadělili místní kriminalisté. Teď pro změnu hrozí jemu. Osmileté vězení.
 
 
 
29. 6. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem