Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva útoky na policisty za jednu noc

Mladí agresoři útočili na policisty v noci z pátku na sobotu. 

     Noc z 12. na 13. 12. 2008 si někteří z policistů budou dlouho pamatovat. Stali se totiž objektem útoku.

    K první události došlo dne 12. 12. 2008 okolo 22.30 hodin v Řevničově. Dvacetiletý mladík z okresu Rakovník si šel řešit rozchod s dívkou tím způsobem, že začal rozbíjet okna u domu  kde dívka bydlí a rozbíjel tak intenzivně, že si způsobil vážná řezná poranění rukou. Obyvatelé domu se pokusili mladíkovi v jednání zabránit, ale tento napadl jak dívku  tak i jejího přítele. Napadání obyvatel domu pokračovalo až do doby příjezdu policejní hlídky z Obvodního oddělení Nové Strašecí. Před policejní hlídkou se dal útočník na útěk. Policista jej však dostihl a agresor chtěl zabránit policistovi v zadržení tím způsobem, že zasahujícího policistu udeřil pěstí do obličeje. Policista  přesto agresora zajistil a vzhledem k vážným řezným poraněním byl útočník převezen k ošetření do nemocnice v Rakovníku.

     Druhý útok se stal okolo půlnoci v Rakovníku před jednou z restaurací v části města Zátiší. Uvnitř restaurace došlo k napadení dvou osob, přičemž jedné byly poškozeny brýle. Po příjezdu hlídky Obvodního oddělení Rakovník čekali před restaurací oznamovatelé a další návštěvníci se snažili vyvést útočníka před restauraci. To hrozilo dalším konfliktem a tak hlídka zasáhla a vyvedla útočníka před restauraci za účelem podání vysvětlení k incidentu. Na toto však reagovali další hosté tak, že i navzdory přítomnosti policistů se snažili vzít spravedlnost do svých rukou a útočníka chtěli napadnout. Tomuto však hlídka bránila a jeden z hostů dvacetiletý mladík z Prahy při této tlačenici udeřil prázdnou lahví od piva zakročujícího policistu do hlavy. Lahev se policistovi o hlavu rozbila.

    Oba napadení policisté byli ošetřeni v rakovnické nemocnici a pracovní neschopnost u nich nenastala. Oba případy jsou šetřeny jako trestné činy útoku na veřejného činitele a výtržnictví. Obě události jen potvrzují, že mladí lidé stále častěji řeší drobné konflikty a nedorozumění stupňováním agresivity vůči druhým osobám, což problém samozřejmě neřeší, ale právě naopak situaci dále vyhrotí v protizákonné jednání.

nprap. René Černý    

vytisknout  e-mailem