Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dva sražení chodci za dva dny

HODONÍNSKO: Apelujeme na chodce, aby mysleli na svou bezpečnost. 

V sobotu odpoledne za již snížené viditelnosti došlo v Hodoníně došlo v ulici Měšťanská ke střetu osobního vozidla Škoda Felicie s chodcem. Řidič felicie jel od centra města a za drobného deště zřejmě přehlédl po přechodu pro chodce jdoucího muže, kterého srazil levou přední částí vozidla. Chodec upadl na vozovku a utrpěl zranění, se kterým byl transportován do nemocnice. Stejně tak skončil v nemocnici i řidič osobního vozidla.

V neděli před dvacátou hodinou se v Hodoníně odehrála další podobná nehoda. V ulici Konečná u obchodního domu Kaufland jel řidič osobním vozidlem Fiat a zřejmě přehlédl chodkyni přecházející po vyznačeném přechodu pro chodce. Do chodkyně autem narazila a ta utrpěla zranění, se kterým ji převezli na ošetření do nemocnice.

Obě nehody byly podle dechových zkoušek všech aktérů bez přítomnosti alkoholu a policisté se dále zabývají mírou zavinění jednotlivých účastníků. Policisté však apelují na širokou veřejnost, zejména chodce, aby nepodceňovali svoji bezpečnost a používali reflexní prvky i v případech, kdy to nestanoví zákon – tedy i ve městech a obcích. Výrazně tím zvýšíte svoji viditelnost při přecházení vozovky. Nespoléhejte na to, že vás musí řidič vždy vidět a stihne včas reagovat.

por. Bc. Petr Zámečník, 26. 11. 2018

Odkazy do noveho okna

neděle_1

neděle_1 

Detailní náhled

neděle_2

neděle_2 

Detailní náhled

sobota_1

sobota_1 

Detailní náhled

sobota_2

sobota_2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem