Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dva školáci okradli mladíka, který měl zrovna epileptický záchvat

VSETÍNSKO: Ukradli mu přes 40 000 korun.  

Dva chlapci ve věku 14 let okradli o vysokou finanční částku jedenadvacetiletého muže, který trpí epilepsií. Hoši využili toho, že měl mladý muž zrovna záchvat.

Valašskomeziříčtí policisté ustanovili v těchto dnech dva hochy ve věku 14 let z Valašského Meziříčí, kteří ukradli z bytu mladíka přes 40 000 korun v době, kdy měl zrovna epileptický záchvat. Jedenadvacetiletý mladík oba hochy od vidění zná, občas se s nimi stýká, byli už i u něj doma. Minulý pátek, když byl s nimi ve městě, tak se mu udělalo špatně, a proto se rozhodl jít domů. Oba hoši šli s ním. Mladík otevřel dveře bytu a pak upadl na zem, jelikož na něj přišel epileptický záchvat. Jeden z chlapců přivolal rychlou záchrannou službu. Ovšem než záchranka přijela, odcizil každý z obálky ve skříni v bytě několik tisíc korun. Přibrali ještě nějakou stovku z peněženky na stole a rovněž vybrali pokladničku v pokoji, kde bylo něco přes tisíc korun. Pak ještě před příjezdem záchranářů z bytu odešli. Když se mladík po epileptickém záchvatu probral, v bytě už nikdo nebyl. Uslyšel přijíždějící a houkající sanitku, proto vyšel ven, kde spatřil přicházející zdravotníky, kteří ho odvezli do nemocnice, odkud byl po nezbytném ošetření propuštěn. Když se mladík vrátil domů, zjistil, že mu ze skříně zmizely peníze.
 
Valašskomeziříčtí policisté oba hochy včera ke krádeži peněz vyslechli. Chlapci přiznali, že peníze ukradli, uvedli, že se na krádeži předem domluvili. Věděli, kde má mladík peníze uschované, jelikož si šel do skříně pro peníze před odchodem do města. Když pak dostal záchvat, tak využili situace a kradli. Hoši část peněz utratili prý v pizzerii, cukrárně a čajovně, jeden z nich si koupil nové kalhoty. Část peněz dali údajně svým matkám, kterým prý stačilo vysvětlení, že hoši peníze našli. Okradenému mladíkovi jsme zpět vrátili jedenáct tisíc korun, které se policistům podařilo u hochů zajistit.
 
Na šetření toho případu valašskomeziříčští policisté spolupracují s oddělením sociální a právní ochrany dítěte a s probační a mediační službou. Prostřednictvím státního zástupce se případ krádeže dostane k soudu pro mládež, který rozhodne o uložení výchovného opatření.
 
 
 
2. prosince 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem