Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva roky okrádal stát

TEPLICE - Neoprávněně pobíral vyšší dávky; Měď je velkým lákadlem... 

Okrádal stát po dva roky
     Obvinění z přečinu podvodu si převzal 47letý muž, který po celé dva roky neoprávněně pobíral dávky státní sociální podpory. Na základě nepravdivých údajů o počtu osob a výši nákladů domácnosti pobíral příspěvek na bydlení v jiné výši, než na kterou měl nárok. České republice zastoupené Úřadem práce v Teplicích tak způsobil škodu téměř 28 tisíc korun. Podvodník může u soudu „vyfasovat“ trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Měď je velkým lákadlem
     Pro sběrače barevných kovů je jedním z nejcennějších „úlovků“ měď, za kterou dostanou ve výkupnách sběrných surovin poměrně dost peněz. Jelikož šrotu na ulicích ubývá, neváhají někteří z nich získat zdroj svých příjmů nezákonným způsobem. Potvrzuje to i případ, kdy dosud neznámý pachatel v Teplicích odcizil z rodinného domu a přilehlé garáže pět metrů měděného okapového svodu, čímž způsobil majiteli škodu 15 tisíc korun. Policisté věc vyšetřují jako přečin krádeže, za který stanoví trestní zákoník trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Kradla kosmetiku i sladkosti
      Kosmetiku v hodnotě přes devět tisíc korun odcizila v sobotu odpoledne v teplickém supermarketu 22letá žena. Zboží si naskládala do tašky a bez zaplacení prošla pokladní zónou, kde na ni již čekali pracovníci ostrahy, kteří přivolali policisty. Při vyšetřování vyšlo najevo, že zlodějka kradla ve stejném obchodě i minulý týden, kdy odcizila čokolády a maso za 1600 korun. Policisté zlodějce sdělili podezření z přečinu krádeže a vzhledem k její trestní minulosti jí hrozí až tříleté vězení.
 
Vloupání do domu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se během uplynulého víkendu vloupal v Duchcově do nebytových prostor rodinného domu. Z přízemí domu odcizil halogenové svítidlo, dále se vloupal do přilehlé kůlny, ze které odcizil 4 hliníkové disky včetně pneumatik. Celková škoda přesáhla částku deset tisíc korun, policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Pachatel může v případě dopadení putovat až na tři roky za mříže.
 
Hledáme svědky nehod
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci. K první dopravní nehodě došlo v době od 14.00 hodin dne 3. 3. 2011 do 13.30 hodin dne 4. 3. 2011 v Teplicích, ul. J. V. Sládka. Dosud nezjištěný řidič neustanoveným vozidlem poškodil zaparkované vozidlo Ford Focus a z místa nehody ujel.
     Druhá nehoda se stala dne 13. 3. 2011 v době od 17.15 do 17.45 hodin v Teplicích, ul.
U Hřiště na parkovišti u OD Interspar. Neznámý řidič poškodil neustanoveným vozidlem zadní nárazník zaparkovaného vozidla Volkswagen Sharan a z místa nehody ujel.
     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 257 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 14. 3. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem