Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dva řidiče už známe

Novojičínsko-Poznali jej podle fotky 

Muž už ví, kdo jej okradl během jízdy autobusem o příruční tašku

Během vyšetřování jsme zjistili osobu, která manipulovala s odcizenou platební kartou. Pomocí kamerového systému jsme získali identifikační popis.  Požádali jsme, jako v mnoha jiných případech, veřejnost o spolupráci ke ztotožnění mladého muže.  Za nějakou dobu se nám ozvali lidé, kteří nám poskytli údaje k hledanému. Na základě získaných informací jsme mohli v těchto dnech sdělit obvinění 25letému muži z Novojičínska. 
K samotnému skutku došlo v měsíci červnu během jízdy autobusem z Nového Jičína do Ostravy. Pachatel tehdy využil okamžiku a ze sedadla cestujícího odcizil poškozenému pánskou příruční tašku s doklady a penězi. 
Za přečin krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku může pachateli uložit soud, trest odnětí svobody v délce až tři roky.

Ujel z dopravní nehody

Z celkem šesti případů sražených chodců, ke kterým došlo na Novojičínských silnicích, známe pouze dva řidiče. Po zbylých čtyřech stále pátráme.
První dopravní nehodu se sraženéým chodcem jsme vyšetřovali, v měsíci září letošního roku. Tehdy krátce po 17 hodině přecházel po přechodu pro chodce 9letý chlapec. Řidič projíždějícího auta chlapce srazil zpětným zrcátkem. Z místa nehody odjel, aniž by mu poskytl první pomoc. Zraněný chlapec byl následně ošetřen v nemocnici. Svědci nehody uvedli základní informace k vozidlu. Operativní činností jsme řidiče i vozidlo zjistili. V těchto dnech byl muž obžalován z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí první pomoci.

Druhý případ, u kterého již řidiče známe, se udál v sobotu 17. prosince v Bartošovicích. Tehdy řidič osobního vozidla srazil chodce a z místa nehody taktéž odjel. Zraněný muž na následky nehody v nemocnici zemřel. Řidič vozidla, který nehodu způsobil, se policistům následující den přihlásil. Nyní zjišťujeme okolnosti této dopravní nehody, další svědky, ohledáváme vozidlo a porovnáváme zajištěné stopy z místa činu.

U dalších čtyř případů sražených chodců, řidiče prozatím neznáme. Na všech těchto případech intenzivně pracujeme. Ihned po těchto nehodách jsme požádali také veřejnost o spolupráci, se snahou zjistit svědky ovšem bezvýsledně.

Nový Jičín 21. 12. 2011

por. Mgr. Petr Gřes

 

vytisknout  e-mailem