Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dva recidivisté už jsou ve vazbě

BRNO: Pečlivá policejní práce hlídkových policistů pomohla rozkrýt rozsáhlou majetkovou trestnou činnost. 

V polovině března kontrolovali policisté z oddělení hlídkové služby v Jedovnické ulici zaparkované podezřelé vozidlo. Kolem omlácené felicie se pohyboval jeden muž, v autě seděli další dva. Při kontrole osádky a vozu narazili policisté na věci, které by mohly pocházet z trestné činnosti. Rovněž osádka (ve věku 30, 31, 39, 40 let) měla za sebou bohatou trestní minulost. Byl s nimi i čtvrtý muž, který měl mít údajně zažívací potíže. Toho policisté našli dřepět opodál za stromem.  Opodál se pod hromadou listí nacházel... ukrytý mobil (odcizený v cykloprodejně).

Případ si na místě převzali brněnští kriminalisté, kteří se zabývají majetkovou trestnou činností. Ti po velmi náročném a důkladném vyšetřování zjistili, že parta kradla skoro všechno. Na loupeživých výpravách se střídali, ale hlavní roli hrál třicetiletý cizí státní příslušník.  Při mapování jeho aktivit se zjistilo, že je drogově závislý a zároveň gambler. Přespával různě po známých i na hotelech a ubytovnách. Když zrovna ubytování neměl domluveno, „otevřel“ si troufale šroubovákem a přespal v některém z prázdných pokojů.

Parta vykrádala domy a provozovny, kradli i odložené věci například v restauracích. Vrcholem byla krádež Škody Octavia. Tu zaparkoval majitel před kadeřnictvím. V nestřeženém okamžiku mu pachatel ukradl z kapsy bundy klíče a o pár minut později mu s notnou dávkou drzosti klíče pomáhal hledat. V klidu si počkal si, až majitel odjede domů pro náhradní, a s vozidlem odjel. 

Dva muži skončili ve vazbě a za krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění plateb prostředku jim hrozí až pětiletý trest (u jednoho z pachatelů 8 let). Celková škoda je asi 750 tisíc korun.

por. Pavel Šváb, 2.6.2016

Odkazy do noveho okna

felicia_

felicia_ 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem