Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dva putovali před soud

VSETÍNSKO: Dva muži nadále kradli, skončili ve vězení. 

Během tří dnů putovali na podnět policejních komisařů dva muži před soud s návrhem na vzetí do vazby.  Oba totiž nadále páchali trestnou činnost.

Včera putoval před soudce kvůli návrhu na vzetí do vazby jednadvacetiletý muž z Rožnovska. Tento páchal majetkovou trestnou činnost na území města Valašské Meziříčí. Již několikrát byl v rukou policistů. Své činnosti ale nechtěl zanechat. Kradl hlavně jízdní kola a také potraviny v obchodech. Za posledních čtrnáct dnů to byly celkem čtyři skutky. V polovině září ukradl ve Valašském Meziříčí ze zahradního altánu na zahradě u domu horské skákací dirt kolo za sedm a půl tisíce korun. O deset dní později se vloupal do garáže, kde sice nic neodcizil, ale v sousední neuzamčené kůlně vzal strunovou sekačku za dva a půl tisíce korun. Ještě tu noc se vloupal do kůlny a sebral elektrické nářadí, sadu gola klíčů a tahací harmoniku. Vše za jedenáct a půl tisíce korun. Poslední zářijový den ukradl po přestřižení lankové zámku horské kolo za patnáct tisíc korun. Den na to si ho ale na ukradeném kole všimli valašskomeziříčští policisté a tak muž skončil v jejich rukou. Následovalo sdělení obvinění pro výše uvedené skutky a včerejší cesta k soudci a taky do vazební věznice.

Obdobně skončil i sedmadvacetiletý muž ze severní Moravy. Ten v září ukradl v Rožnově pod Radhoštěm zlaté prsteny za šest tisíc korun. Na konci září potom ještě podvodným jednáním vylákal od seniora tři desítky tisíc korun. Jelikož má za sebou bohatou trestnou činnost a to i násilného charakteru putoval i on v sobotu před soudce a do vězení.

 

4. října 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem