Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dva případy výtržnictví

KARLOVARSKÝ KRAJ – Jeden se rval, druhý ničil zaparkovaná vozidla. 

V polovině listopadu minulého roku měl mít před panelovým domem v Rotavě čtyřiačtyřicetiletý muž slovní rozepři se sedmnáctiletým mladíkem. Po hádce měl starší muž mladšího fyzicky napadnout. Nejdříve ho měl udeřit pěstí do oblasti hlavy a poté, když napadený upadl na zem, tak ho měl znovu několikrát udeřit do oblasti hlavy a hrudníku. Po napadení musel mladík vyhledat lékařské ošetření v sokolovské nemocnici.

Případ výtržnictví řešili policisté také ve Františkových Lázních. Ve večerních hodinách dne 9. ledna letošního roku měl totiž teprve osmnáctiletý mladík přistoupit k zaparkovanému vozidlu, otočit se k němu zády a několikrát hýžděmi doskočit na přední kapotu. Tím jeho řádění neskončilo. O několik minut později měl u jiného zaparkovaného automobilu ulomit zadní stěrač. Svým jednáním měl majitelům vozidel způsobit škodu téměř 17 tisíc korun.

Oběma mužům sdělili policisté podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Osmnáctiletému mladíkovi policisté navíc ještě sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
17. 1. 2020

vytisknout  e-mailem