Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dva případy krádeží

KARLOVARSKÝ KRAJ – Jeden muž skončil ve vazbě. 

Několik krádeží v Karlových Varech

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary - Rybáře sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže čtyřiatřicetiletému muži z Pardubicka. 

Podezřelý muž se měl v měsíci říjnu a listopadu loňského roku v Karlových Varech dopustit nejméně tří krádeží. Na začátku měsíce října krátce před šestnáctou hodinou vstoupil do jednoho z obchodních domů, odkud odcizil různé zboží a z prodejny odešel. O několik dní později měl vstoupit do jiného obchodního domu, a to krátce před sedmnáctou hodinou. Opět měl odcizit několik například potraviny a z prodejny odešel. V dalších dvou případech měl ve druhé polovině listopadu navštívit obchodní centrum, kde si vyhlédl dvě prodejny s oblečením. Z těch měl odcizit několik druhů oblečení, se kterými z prodejny odešel, aniž by za ně zaplatil. 

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 40 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

Série krádeží v Mariánských Lázních objasněna

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů z Chebska ve věku 35 a 21 let a jedné ženy ve věku 23 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. 

Obviněný pětatřicetiletý muž se měl v průběhu měsíce listopadu loňského roku v Mariánských Lázních dopustit nejméně tří krádeží. V prvním případě měl vstoupit do drogerie, odkud odcizil zboží, se kterým následně odešel, aniž by za něj zaplatil. O dva dny později se do stejné prodejny vrátil. Z té poté odcizil například elektrické holicí strojky či parfém. 

O necelé dva týdny později měl vstoupit do volně přístupného domu, ve kterém se dostal až do čtvrtého nadzemního podlaží. Poté si klíčem ponechaným z vnější strany otevřel dveře do rekonstruované bytové jednotky, kterou prohledal a odcizil z ní různé nářadí. 

Ve čtvrtek 14. prosince loňského roku mezi druhou a třetí hodinou ranní si měla trojice obviněných vyhlédnout jeden z prodejních stánků. Do toho následně vnikli a odcizili z něj několik lahví alkoholu, sklokeramické desky na gril, potraviny nebo plastové boxy. Následně z místa odešli. 

Svým jednáním měli způsobit škodu přibližně 80 tisíc korun. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž, který se krádeží dopustil opakovaně, vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí jednadvacetiletému muži a třiadvacetileté ženě trest odnětí svobody až na dva roky. Pětatřicetiletému muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen. 
 
nprap. Jan Bílek
10.1.2024

vytisknout  e-mailem