Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dva případy krádeže

SOKOLOVSKO – Vnikli do garáže nebo do domu. 

Odcizil tašku s věcmi

Policisté z obvodního oddělení Chodov sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže čtyřiatřicetiletému muži ze Sokolovska. 

Ten měl začátkem měsíce října letošního roku mezi druhou a čtvrtou hodinnou ranní vstoupit na pozemek v Chodově na Sokolovsku, kterému náležel neobydlený dům. Do toho měl zadním vchodem vstoupit. Uvnitř se měl potkat se svým sedmadvacetiletým známým, který v domě přebýval a v tu dobu uklízel. Podezřelý muž se měl po domě chvíli pohybovat. Poté si měl všimnout černé tašky, kterou si tam odložil sedmadvacetiletý muž. Tašku, ve které měl mít poškozený sedmadvacetiletý muž mobilní telefon, finanční hotovost nebo svazek klíčů, mu měl čtyřiatřicetiletý muž odcizit a z místa ihned odejít. 

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 10 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.  

Vnikli do garáže

Policisté z obvodního oddělení Chodov sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže dvěma mužům ze Sokolovska ve věku 18 a 27 let. 

Dvojice mužů měla v první polovině listopadu letošního roku mezi druhou a třetí hodinnou ranní v Chodově na Sokolovsku po vzájemné domluvě přijít k řadovým garážím. Tam si měli vybrat garáž, do které se následně pokusili vniknout, což se jim nepovedlo. Poté se jim ale podařilo do garáže vniknout, ale nestihli nic odcizit, jelikož byli vyrušeni projíždějícím vozidlem. Když automobil projel, oba muži z místa utekli. Teprve osmnáctiletý mladík se ale na místo vrátil a z garáže měl následně odcizit různé nářadí a elektrokoloběžku. 

Svým jednáním měli na poškozených a odcizených věcech způsobit škodu přibližně 12 tisíc korun. 

V případě prokázání viny oběma mužům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Jan Bílek
5.12.2022

vytisknout  e-mailem