Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dva opilci za volantem, dvě nehody

ZLÍNSKO: Hrozí jim tři roky vězení. 

Hned dvě dopravní nehody, při nichž v organismu řidičů kolovalo vysoké množství alkoholu, řešili během pár víkendových hodin zlínští dopravní policisté. K prvnímu nárazu do oplocení chaty došlo v sobotu po osmnácté hodině v Otrokovicích, pár hodin nato narazil do sloupu veřejného osvětlení ve Zlíně další řidič.

Devětačtyřicetiletý řidič ujel s vozidlem značky Nissan celých šest metrů. Jeho jízda bohužel skončila nárazem do oplocení chaty v chatové oblasti v Otrokovicích. Zřejmě vlivem vysokého množství alkoholu v organismu nebyl schopen vozidlo na této krátké vzdálenosti bezpečně zastavit. Policisté, kteří po oznámení na místo dopravní nehody přijeli, zjistili, že muž navíc není držitelem řidičského oprávnění. Dechová zkouška ukázala hodnotu 2,43 promile alkoholu. Způsobená škoda činí asi patnáct tisíc korun.

Do sloupu osvětlení přechodu pro chodce ve Zlíně na Jižních Svazích narazil s nákladním vozidlem značky Mercedes v neděli půl hodiny po jedné hodině ráno další řidič, třiatřicetiletý muž z blízké obce. Řidič, který nadýchal téměř dvě promile alkoholu, nejprve po nehodě tvrdil, že vozidlo neřídil. Snažil se policisty přesvědčit, že řídil jeho kamarád. Policisté z prvosledové hlídky ale prověřením výpovědí zjistili, že za volantem skutečně seděl silně opilý muž, který se následně přiznal. Škoda, kterou způsobil, se vyšplhala na 110 tisíc korun.

Oběma řidičům policisté zadrželi řidičský průkaz a další jízdu jim zakázali. Za ohrožení pod vlivem návykové látky jim hrozí v případě uznání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

        

8. června 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Pohled na nehodu Jižní Svahy Zlín

Pohled na nehodu Jižní Svahy Zlín 

Detailní náhled

Poškození vozidla

Poškození vozidla 

Detailní náhled

Pohled zboku

Pohled zboku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem