Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva odcizené traktory v hodnotě 6 milionů korun se vrátily majiteli

BENEŠOVSKO - Díky skvělé práci benešovských policistů a mezinárodní spolupráci se podařilo traktory rychle vypátrat 

Velmi nemilé "překvapení" v podobě rozstříhaného plotu a 2 odcizených traktorů čekalo na majitele firmy v úterý 28. prosince 2021 v obci Divišov - Lbosín na Benešovsku.

Tam zatím neznámý pachatel nebo spíše pachatelé odcizili dva úplně nové traktory značky John Deere typu JD6195M v celkové hodnotě 6 milionů korun. Tyto dva traktory ještě neměly ani přidělené registrační značky.

Ke krádeži došlo v přesně nezjištěné době od 13. hodin dne 27. prosince 2021 do 9. hodiny ranní dne 28. prosince 2021 v areálu firmy sídlící v Lbosíně.

Na místo události ihned po nahlášení dorazily benešovské hlídky k ohledání místa, a to včetně technika k zajištění stop. 

Policistům se jen o několik hodin později podařilo, a to i prostřednictvím mezinárodní spolupráce českých a maďarských policistů a spolupráci s majitelem oba traktory vypátrat. Traktory byly zajištěny na hranicích v Maďarsku, nepoškozené, a hned následující den, tedy 29. prosince 2021 byly navráceny majiteli do České republiky.

Policistům z Benešova se tak díky velmi dobře fungující mezinárodní spolupráci během pár hodin podařilo zjistit, kde se odcizené traktory nacházejí a zároveň je i vrátit jejich majiteli.

Dále byli vyslechnuti řidiči, kdy na základě jejich výslechů bude dále prováděno prověřování celého případu. V případě dopadení pachatelů jim pak hrozí trest odnětí svobody na 2 roky až 8 let.

Tento případ má naštěstí dobrý konec, nicméně krádeže zemědělských strojů nebo jejich součástek a vybavení nejsou ojedinělé, proto doporučujeme stroje řádně uzamykat a věnovat velkou pozornost jejich zabezpečení.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
31. prosince 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem