Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dva muži oloupili invalidu na vozíku

ČESKOLIPSKO - Intenzivně po nich pátráme. 

Českolipští kriminalisté intenzivně pátrají po dvojici lupičů, která ve středu kolem 21.30 v České ulici v České Lípě přepadla 69letého invalidního důchodce na vozíku. Pachatelé ho obestoupili, znemožnili mu pohyb a prošacovali ho. V jeho kapsách našli kromě krabičky cigaret i jeho několikaměsíční úspory, kterými si chtěl zaplatit bydlení na ubytovně. Jedná se o částku v řádu tisíců korun.  Poslední tři měsíce pobýval v nemocnici, kde mu posléze amputovali jednu nohu. Odtud ho propustili v pondělí. Před svou hospitalizací bydlel na jedné českolipské ubytovně, kam se chtěl zase vrátit. Než si ubytování stačil vyřídit, připravili ho lupiči o veškeré peníze a rozhodli tak o tom, že se z něj stane bezdomovec. Při loupeži ho ještě shodili z vozíku a ponechali ho na zemi bez pomoci. Tu mu přivolal projíždějící řidič. Po pádu na silnici byl celý potlučený. 

Případ jsme kvalifikovali jako zločin loupeže, za který pachatelům v případě dopadení hrozí odnětí svobody až na deset let. Případné svědectví k případu přijme každá naše služebna nebo můžete kontaktaktovat naši bezplatnou tísňovou linku 158.

Když se o jeho osudu  dnes dozvěděla starostka České Lípy paní Jitka Volfová , zajistila mu ve spolupráci s pracovníky Odboru sociálních věcí a zdravotnictví města České Lípy potraviny a prostřednictvím příspěvkové organizace Sociální služby města České Lípy kromě dalších potravin a oblečení i bezbariérové přístřeší. Ve městě pak tohoto invalidního důchodce vypátrali strážníci, aby mu mohli sdělit, že o něj bude postaráno.  Všem těmto lidem vděčí 69letý  invalidní důchodce za rychlou a velmi potřebnou pomoc.

17. 3. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem