Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dva muži napadli pěstmi třetího

ZLÍNSKO: Hrozí jim tři roky odnětí svobody 

Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil sedmadvacetiletého muže a jeho o čtyři roky mladšího bratra, oba ze Slavičína, z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu spáchaných ve spolupachatelství. Začátkem března fyzicky napadli pěstmi jednatřicetiletého muže ze stejného města, přičemž jeden z nich měl při napadení v ruce tzv. boxera; a způsobili mu zranění, které mu ošetřila lékařka. Muže před vážnější újmou na zdraví zachránil příchod seniora, který jednoho z agresorů odtrhl. Oba útočníci vzápětí utekli.

3. března kolem deváté hodiny večer se šla dvaadvacetiletá dívka s jednatřicetiletým mužem projít z centra Slavičína směrem k hotelu. U hotelu se potkali se dvěma muži, bratry. Všichni čtyři se znali a dali se do řeči. Z nejasného důvodu došlo mezi třemi muži ke konfliktu. Po chvíli dva bratři zaútočili pěstmi na svého známého, povalili ho na zem a velkou silou do něj tloukli.  Dívka na nic nečekala a zavolala na linku tísňového volání policie. Po chvilce přiběhl třiašedesátiletý muž, který viděl konflikt ze zahrady svého domu, oba útočníky okřikl a napadenému muži pomohl. Mezitím přijeli policisté, kteří zavolali záchranáře.

Mladší z útočníků byl již ve svých devatenácti letech podmíněně potrestán Okresním soudem ve Zlíně za trestnou činnost související s drogami. Starší z nich má čistý trestní rejstřík. V případě odsouzení nyní oběma hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

7. září 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem