Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva muži kradli v obchodech

Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. 

      Policisté z OOP Příbram sdělili podezření z přečinu krádeže čtyřiadvacetiletému muži z Příbrami a sedmadvacetiletému muži z Příbramska.

     Mladší z nich dne 21. října v odpoledních hodinách v nestřeženém okamžiku vnikl do zadní části prodejny potravin na Příbrami VII. Z kanceláře odcizil volně položený příruční trezor s uloženou finanční hotovostí 19 tisíc korun a stravenkami za necelý jeden tisíc korun. K tomuto lupu si přibral ještě láhev Metaxy. Vše si uložil do batohu a poté, co ho obsluha při krádeži přistihla, uzamkla ho v zadní části prodejny. Zloděj však nelenil a u nákladové rampy poškodil kovovou výplň a z místa utekl.


 

     Starší z mužů je podezřelý kromě přečinu krádeže ještě z přečinu poškození cizí věci a má toho na svědomí více. Na začátku července v Prodejně OD Albert na Příbrami VII si z regálu vzal krabici sušenek Oreo. S touto krabicí proběhl skrze vstupní turniket ven na parkoviště. Zde byl dohnán ostrahou, která mu strhla batoh na zádech, kde měl i své doklady. Po provedené inventuře bylo zjištěno, že chybí sušenky v hodnotě 507 korun.

      Koncem července šel nakupovat do prodejny Céčko na Příbrami VII. Nákup zaplatil, ale jaksi pozapomněl na masovou konzervu, kterou měl zamotanou v mikině.

      Na počátku srpna večer přišel do prodejny na Příbrami VII, kde nejprve slovně urážel prodávající a pak strhl regál se žvýkačkami. S nimi shodil i LCD monitor a poškodil pokladní tiskárnu a další vystavené cukrovinky. Škoda se vyšplhala k deseti tisícům. Nakonec z prodejny utekl ven, odjistil zde zajištěné kolo za šest a půl tisíce, které mu nepatřilo, a odjel na něm.

     V prvém případě hrozí muži až dva roky ve vězení a v tom druhém o rok více.

Dne 15. listopadu 2012                                                                               por. Bc. Lenka Pavlová

vytisknout  e-mailem