Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dva mrtví po srážce vlakem

ZLÍNSKO: Podle všeho nešlo o nešťastnou náhodu. 

Zlínští policisté vyšetřují hned dvě nepříjemné kauzy stejného druhu. Dva lidé v pondělí odpoledne zemřeli při srážce vlakem. Jeden ve Zlíně, druhý v Otrokovicích.
Zlínská tragédie se stala na Benešově nábřeží pár minut po dvanácté hodině odpoledne. Šestatřicetiletý muž z Kroměřížska tady podle svědků čekal u výstražné zvukové signalizace a na poslední chvíli vstoupil pod nákladní vlak, který jel ve směru od Zlína - Příluk. Podle všeho měl tento muž už v minulosti psychické problémy. Našly se u něj léky na depresi, dopis na rozloučenou ne. Policisté museli celou událost zadokumentovat a posbírat stopy, posléze informovat rodinu. Po provedení těchto neodkladných úkonů byla trať krátce po druhé hodině odpoledne opět uvolněna.
Pět minut po šesté hodině odpoledne se podobná scéna odehrála na trati v Otrokovicích. Pod nadjezdem u zahradní kolonie na okraji Otrokovic vešel před jedoucí mezinárodní expres Eurocity Sobieski neznámý člověk. Jeho zranění byla natolik devastující, že se bohužel zatím nepodařilo hodnověrně zjistit jeho totožnost. Podle prvních indicií by mělo jít o muže z Kroměříže, v tomto případě však budeme muset nechat udělat soudní pitvu a analýzu DNA. Železniční trať byla opět zprovozněna krátce před desátou hodinou večer.
 
 

 

 

6. prosince 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem