Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dva mladíky srazil na nádraží v Otrokovicích vlak

ZLÍNSKO: Nehodu přežili.  

Vlaková souprava projíždějící vlakovým nádražím v Otrokovicích srazila počátkem února dva chlapce z Uherskohradišťska. Ve chvíli, kdy na jedné z kolejí zastavila vlaková souprava směřující do Přerova, projížděl po vedlejší koleji opačným směrem vlak bez cestujících, který ve stanici nezastavoval a směřoval do Starého Města. Dva mladíci si chtěli zkrátit cestu na druhé nástupiště, kam se lze bezpečně dostat pouze podchodem. Přecházeli přes koleje za stojící vlakovou soupravou a nevšimli si právě projíždějícího vlaku za ní. Ten je v rychlosti asi 120km/h srazil. Srážka vymrštila jednoho z nich na druhé nástupiště a druhého do kolejiště pod jiný stojící vlak, odkud ho museli vyprostit záchranáři s hasiči. Záchranáři dopravili oba chlapce s těžkými zraněními do lékařských zařízení.

Kriminalisté prověřovali, zda na neštěstí neměl podíl někdo další, což se nepotvrdilo. Příčinou nehody byla neopatrnost a nepozornost chlapců.

 

Opětovně apelujeme na všechny, kteří se pohybují na vlakových nádražích nebo mimo nádraží přechází přes koleje, aby dodržovali bezpečnostní opatření:

Na vlakových nádražích používejte podchody a nadchody, nepřecházejte trať v místech, kde je to zakázáno!

Dokud vlak nezastaví, nevstupujte do kolejiště!

Nikdy nechoďte po trati či v její těsné blízkosti!

Mimo obec bez výhrad respektujte světelné a zvukové signály na železničních přejezdech, ať už jdete pěšky nebo jedete autem.

 

 

11. března 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem