Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dva dny po sobě jel opilý, přišel o řidičák

ZLÍNSKO: Navíc mu hrozí rok za mřížemi. 

Policisté z Luhačovic sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky devětačtyřicetiletému muži z obce poblíž Slavičína. Dva dny po sobě usedl za volant svého vozidla opilý, poprvé nadýchal 3,4 promile alkoholu, den nato 2,6 promile.

Již po prvním incidentu začátkem srpna policisté muži zadrželi řidičské oprávnění a zakázali mu další jízdu. Muž přesto den nato usedl za volant a dopustil se tím přestupku, za který mu ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta. Za řízení pod vlivem alkoholu hrozí muži navíc až jeden rok za mřížemi a zákaz řízení.

Nešťastník policistům vysvětlil, že si jako bývalý řidič kamionu byl vědom toho, že porušuje zákon, přesto se potřeboval s vozidlem a svou kamarádkou přesunout od restaurace, kde popíjeli alkohol, a doufal, že policejní hlídku nepotká. Když mu policisté kolem deváté hodiny večer naměřili v dechu 3,4 promile alkoholu a zakázali další jízdu, poslechl. Ale následující den potřeboval auto přeparkovat. Proto v osm ráno znovu pokoušel osud. Po cestě však opět narazil na policisty a výsledná hodnota na displeji přístroje překvapila všechny přítomné. Po jedenácti hodinách abstinence naměřil přístroj stále vysokou hodnotu alkoholu, a to 2,6 promile. Do třetice již za volant svého vozu neusedl a požádal o převezení svého kamaráda.

21. srpna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem