Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva dealery pervitinu obvinili kriminalisté z Mělníku

MĚLNICKO - Ve středu 23. února je obvinili 

V Mělníku je o dálší dva dealery drog méně. Kriminalisté si přišli pro 45letého muže a 33letou ženu, kteří měli podle zjištěných informací prodávat pervitin na různých místech v Mělníku a Neratovicích.

Obě osoby ve středu 23. února 2022 kriminalisté obvinili z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Pětačtyřicetiletý muž měl v době od září do doby jeho zadržení dne 22. února 2022 přechovávat a prodávat dalším uživatelům drog pervitin v celkovém množství nejméně 100 gramů. V době jeho zadržení u sebe měl 8 gramů drogy. Drogy pak prodával nejméně 3 dalším uživatelům, v nejvíce případech spoluobviněné třiatřicetileté ženě. Ta už ale pervitin prodávala více koncovým uživatelům, nejméně šesti.

Pro pětačtyřicetiletého muže byl prodej pervitinu jediným zdrojem příjmu. Jelikož i on sám je jeho uživatelem, byl několikrát pod vlivem drog přistižen při řízení vozidla, a to i přesto, že má vysloveno několik zákazů řízení všech motorových vozidel. Jinak ale nebyl v minulosti trestán nebo odsouzen za drogovou trestnou činnost.

Obviněná žena nemá žádnou trestní minulost. Až nyní oběma hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
25. února 2022

vytisknout  e-mailem